torstai 8. toukokuuta 2008

Viherpeukalo

Minä olen kaukana viherpeukalosta. Kukkien ja puutarhan hoito ei herätä mitään intohimoa, sisäkukatkin onnistun pääsääntöisesti tappamaan.
Anti-viherpeukaluuteni näkyy myös meidän pihalla, joka olisi varmaan unelmakohde "Pelasta pihani" reality-sarjaan. Yksi kukkapenkin tekele, nurmikko suurimman osan kesästä karrelle palanut.
Syksyllä tungen summassa maahan kukkasipuleita, sinne sun tänne, ja keväällä mielenkiinnolla seuraan mitä maasta nousee, vai nouseeko ollenkaan.
Enkä koskaan ole varma mikä on istutettu kasvi ja mikä rikkaruoho. Siksi penkissä kasvaa sulassa sovussa kaikki elävä.
Alkukesästä ostan kesäkukkia jos jaksan, kastelen jos jaksan, ja jos en jaksa, katsellaan kuihtuneita kukkia vuosi-kaksi eteenpäin, ennen kuin ne kitketään pois.
Oma kasvimaa olisi ihana, mutta meidän pihan Sahara-olosuhteet tekee sen mahdottomaksi. Ja tokko siellä kasvaisi muuta kuin rikkaruohoja.

Onneksi myös ompelupeukalolla saa kukkia ja vihreää aikaiseksi.

Ihanan vihreä kesätakki, voi kun meidän piha imisi tuota vihreyttä itseensä.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana takki, nimeksi sopisi kaalimaankakara :) Värit kerrassaan upeat, minun lempivärit! Kunhan meillä kiire hellittää niin tavataan!!!

  VastaaPoista
 2. Ihana takki taas!! Mä en ole vielä ensimmäistäkään uskaltautunut tekemään...

  Ja nuo minivaipat ovat syötävän suloisia! Jospa uskaltautuisi jo niitä tekemään, muutaman kuukauden päästä voisi jo odottaa käyttäjää saapuvaksi. :) Villiksiä en ole neulonut ollenkaan, esikoiselle äitini teki kaikki. Jospa nyt itsekin kokeilisi.

  VastaaPoista
 3. Takki kukkii ihanasti! Itse tykkään kyllä ihailla kukkia, mutta viherpeukaloani en ole vielä löytänyt.. Kuulun niihin rikkaruohon kasvattajiin. Tänäkään keväänä en ole vielä pitkällä tikullakaan koskenut takapihaan, jonka toisessa reunassa ruoho rehottaa jo niittokorkeudessa ja toinen reuna kaipaisi kipeästi haravan kosketusta, jotta lehtien alta voisi jotain uutta lähteä kasvamaan.

  VastaaPoista
 4. AK: Ilmoittele vain milloin teille sopii!

  Maria: Minivaipat on tosiaan ihania, vastasyntyneen sylissä pitämisen jälkeen suurin vauvakuumen nostattaja!

  Frost: Juu, tuo rikkaruohon kasvattaja on oikein sopiva termi minullekin :D Viime kesänä kuvittelin yhtä kukkaa istutetuksi, en nyhtänyt ylös ja loppukesästä se rikkaruoho oli vallannut koko penkin...

  VastaaPoista