perjantai 15. elokuuta 2008

Lainaa vain

Nämä etana-sienipöksyt lähtevät Kestovaippayhdistyksen vaippalainaamoon.


Hahtuva Pirtin Kehräämön liukuvärjätty oranssi-lime. Lahkeissa värin liu'utus ei sattunut ihan kohdalleen, mutta tokko tuo käyttöön vaikuta.

Pöksyjen alla lähetyskirpparilta löydetty, ihanan muhkea Familonin täkki, hintaa kokonaisen euron. Tuo lähetyskirppari onkin melkein ainoa kirppari jossa hinnoittelu on pysynyt järkevänä, parilla muulla hyväntekeväisyyspaikalla on ihan karannut mopo käsistä. Vaikka hyvään tarkoitukseen raha meneekin, joku järki sentään. Ja ehkä sitä rahaa tulisikin enemmän jos hinnat olisi kohdallaan eikä tavarat vain seisoisi hyllyissä.

12 kommenttia:

 1. Onpas ihanat taas, ja nuo alla olevat ompeleet myös :) Ja tuo kirpparihinnoittelu on kyllä valitettavan totta, homma on karannut käsistä niin yksityisiltä myyjiltä kuin lähetystoreilta. Kirppisetiketin mukaan käsittääkseni käytetty tuote on maks. 1/3 uuden arvosta ja sekin kunnosta riippuen. Huuto.nettiä olen myös hämmästellyt, siellä myydään esim. käytettyjä ticket to heavenin haalareita satasella O_o

  VastaaPoista
 2. Ihanat väriset ja muutenkin söpöt villikset!
  Minusta tuntuu, että muutto markoista euroihin sekoitti kaikki hinnat: myös kirppisten...valitettavasti.

  VastaaPoista
 3. Suoloiset pöksyt! Eiköhän joku uusi villistelijä noiden myötä saada! ;)

  VastaaPoista
 4. Olen huomannut saman moponkarkausefektin lähikirpparieni hinnoitteluissa. Ja nimenomaan hyväntekeväisyyspaikoissa. En tiedä ovatko pitäneet jotain palaveria huomattuaan retroesineiden ja tekstiilien suosion huiman kasvun mutta minulle tulee aina paha maku suuhun rahastusmeiningistä enkä edes vilkaise niitä Marimekkorekkejä kun tiedän että tahraisesta ja reikäisestäkin paidasta pyydetään vähintään 10 euroa ;S tosi inhaa. Onneksi vielä kuitenkin tekee niitä Löytöjäkin. Ei tosin enää näiltä kirppareilta.

  VastaaPoista
 5. Terhi: Samaa minäkin ajattelen mitä hinnoittelu pitäisi olla. Huuto.net on vielä ihan omaa luokkaansa, jäänyt siellä shoppailu kokonaan kun retro-hakusanalla tulee satoja kohteita, joista suurin osa on jotain kulahtaneita 90-luvun rytkyjä, ja kamalin hinnoin tietysti.

  Iinu: Ihan totta, myös tuo on vaikuttanut hintoihin.

  Maria: Kiitos, ja toivottavasti!

  Kataliina: Joo, tuo Marimekon arvostus on myös ihan älytöntä, ihan niin kuin se merkki siellä niskassa korvaisi pinttyneet tahrat ja reiät!
  Yhdellä hyväntekeväisyyskirpparilla on laitettu ihan erillinen retromyymälä, ja hinnat on sen mukaiset... Käytetty lakana on kuitenkin aina käytetty lakana, vaikka se retroa olisikin.
  Lasten vaunujen hinnoittelu on myös ihan käsittämätöntä, 90-luvun yksinkertaisilla yhdistelmillä pyynti noin 100e! Sattareita olen yrittänyt meille etsiä, kulahtaneetkin kelpaisi niin että itse vaihtaisin kankaan, mutta en minä nyt pelkästä naarmuuntuneesta rungosta 20e maksa ;)

  VastaaPoista
 6. hei, mistä kaivaisin ohjeen hahtuvahousuihin? noi pöllöhousut on ihan parhaat. Lupasin kutoa kaverin kohta syntyvälle vauvalle sellaiset melko pienet ja kaipaan jotain silmukkamääriä... mulla on jo Pirtin hahtuvaa, mutta puikkokoko ja silmukkamäärät...?
  Terveisin kiitollinen

  VastaaPoista
 7. TiinaR: Kiitos!

  Mokkakissalla kävinkin jo vierailulla vastaamassa :)

  VastaaPoista
 8. Tosi hienot villahousut olet tehnyt vaippalainaamoon. :) Noilla luulis saavan houkuteltua ihmisiä kestoilun tielle. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos vierailusta ja neuvoista. Nyt pitää enää sitten väri valita....
  Onko sulla talo täynnä retro-texstiilejä? Niihikin jää koukkuun ja yks paha on japanilaiset kankaat ja indigo-värjätyt kankaat. Niitä saa eBayn kautta valitettavasti kasakaupalla. Mikä meitä ihmisiä (=minua) vaivaa kun nyt en voi käyttää kaapissa olevia hahtuvia, pelkään, että tarviin niitä johonkin muuhun ja pitää siis hommata lisää...Terveisin hamsteri.

  VastaaPoista
 10. Sokkis: Kiitos!

  Mokkakissa: Joo, talo täynnä hyvinkin! Ei voi sitten millään vastustaa jos tulee oikein herkullinen kuosi vastaan, varsinkin kun niiden saatavuus on niin rajallista, pitäähän ne kerätä talteen ;)

  VastaaPoista
 11. Aivan sikaherkulliset pökät! Kyllä kelpaa noita lainailla :)

  Tuo hyväntekeväisyyskirppisten hinnoittelu on kyllä tosiaankin niin pilvissä, että harvoin viitsii edes niisä käydä. Tavara on yleensä todella huonokuntoista ja hinta ihan älytön.
  Voiskin tutustua tuohon lähetyskirppariin, kun en oo koskaan käyny.

  VastaaPoista