perjantai 26. joulukuuta 2008

Purnukoita

Minun on täytynyt olla tänä vuonna erityisen kiltti kun joulupukki muisti minua näillä erityisen ihanilla omena-purkeilla.
Arabiaa 60-luvulta. Kannet ei ilmeisesti ole alkuperäiset, mutta sopii purkkeihin mainiosti.


Myös nämä kaikkien tuntemat kahvipurkit kuuluu suosikkeihini.


Kolhuja ja ajan patinaa purkit jo saaneet osakseen, mutta sehän ei viehättävyyttä vähennä.

Punaisen purkin kannen alta löytyy teksti Costa Rica, sinisistä virkisty kahvilla.

16 kommenttia:

 1. Mitä ihanuuksia oletkaan saanut...

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi noi omenapurkit on hienoja, kelpais mullekin:)

  VastaaPoista
 3. Noi omppupurkit on **ihania**
  Kahvipurkkeja löytyy mulla ihan käytössä.

  VastaaPoista
 4. Pitkästä aikaa kurkkimuksella, joten ehti mennä tuo luova taukokin ohi ;)

  Hieno takki, tykkään kans tuosta kuosista! Ja kivoja joululahjoja, kelpais kyllä tännekin.

  Miten teillä on kuopus sopeutunut tarhaan? Täällä nimittäin jännitän itse, kun tuo on eessä loppiaisen jälkeen...Huih! (Tai siis samalla myös esikoisen tarhan aloitus)

  VastaaPoista
 5. Meiltä löytyy möksältä kans noita samoja kaffepurnukoita varmaan ainaskin 7 kappletta, osassa taitaa lukea sokeri ynms.

  Ovat kyllä ihania.
  Mä ostin kotia vasta sellasen ihanan suolasalkkarin, posliinisen puukannella.

  Tuossa meidän paikallisella antiikkikirpulla oli tässä alkutalvesta just noita samoja arabian purkkeja, kuolasin mutta en raaskinut ostaa...

  VastaaPoista
 6. Heippa vieraille! Omput on tosiaan ihanat, saman sarjan appelsiinit olisi myös aika herkullinen lisä... http://www.arabianmuseo.fi/web/museumarabia.nsf/pagesbyid/F72194FCEB634FF4C2256F5C004B8971?OpenDocument

  Lime: Mukava "nähdä" sinuakin pitkästä aikaa! Pojun tarha on nyt joululomalla, pari kertaa on käyty tutustumassa. Ja yllättävän hienosti tutustumiset on menneet, odotin pelkkää huutoa arkajalalta, mutta turha pelko, poika leikkinyt ja touhunnut tyytyväisenä.
  Tosi toimiin pääsee sitten loppiaisen jälkeen, saa nähdä miten ääni kellossa muuttuu kun huomaa että täällähän pitää käydä koko ajan...

  Jenna: Noihin kahvitörppöihin on tosiaan ollut saatavilla eri tarroja. Taitaa olla monelle nämä purkit tuttuja mökiltä ja mummulasta :)

  VastaaPoista
 7. Voi, ei! Mistä nuo puiset kannet on kotoisin? Onko niissä lakkapinta tallessa? Kannet on tietääkseni Kaj Franckin lasisten Purtiloiden kansia? Tohdinko kysyä, josko haluaisit ja toki lahjan antajan luvalla saisit myydä ne minulle?
  t. Sirpa

  VastaaPoista
 8. Sirpa: Kiitos tiedosta, googletuksen perusteella noita ne hyvinkin voisivat olla! Anoppi on nuo aikoinaan jostain hankkinut, ei tarkempaa alkuperää tiennyt mutta sen muisti että kotimaisia olisivat.
  Lakkapintaa on vielä hivenen verran. Luulen kyllä etten valitettavasti raaski noista luopua...

  VastaaPoista
 9. Sirpa kiittää kauniisti vastauksestasi. Kansien kirpparimetsästys jatkuu... ;) Oikein hyvää vuodenvaihdetta Sinulle!

  VastaaPoista
 10. Vitsit, aivan ihanat purnukat olet saanut!! Arabian Pomonaa lienevät? itse himoitsen samaisia, mutta hui kun hinnat ovat korkeita. Muutama hillopurkki sentään hyllyn reunaa koristaa :)

  VastaaPoista
 11. Voi ei! Aivan järkyttävän ihania! Meidänkin mummolassa on noita sinivalkoisia mm. kahvi-purkkeja, tulee lämpöinen lapsuus mieleen. :)

  VastaaPoista
 12. Teillä menee sit samalla tavalla kuin meillä eli loppiaisen jälkeen sit todellakin alkaa päivähoitoura. Pari kertaa on meidänkin lapset käyneet tutustumassa ja ihan ok on mennyt. Minähän varmasti olen ihan sydän mykkyrässä ekat viikot..;)

  VastaaPoista
 13. Sirpa: Sitä samaa sinullekin, ja onnea metsästykseen!

  Heini: Jep, Pomonaahan nuo. Hinnat alkaa tosiaan olla aika korkeita. Tämän tyyppisissä asioissa ne todelliset löydöt onkin niitä jotka sattuu löytymään sukulaisen kaapista, roskalavalta tai kirppiksen nurkasta :)

  Soppa: Sanaan mummola noiden purkkien tunnelma taitaakin tiivistyä :)

  Lime: Alkuhan se on yleensä hieman hankalaa, varsinkin äidille ;) Onneksi lapset on sopeutuvia ja tottuvat nopeasti.

  VastaaPoista
 14. jep. Kahvipurkki sininen löytyy käytöstä täältäkin. Mutta noi omput,ne on valloittavan kauniita.
  <3

  VastaaPoista
 15. Älä missään nimessä hävitä noita puisia kansia... Ovat alunperin kuuluneet Kaj Franckin ns. "alkuperäisiin" Jars purkkeihin... Useimmiten juuri nuo kannet purkeista puuttuvat ja ovat keräilijöiden himoitsemia ;) Varsinkin noin hyväkuntoisina!

  VastaaPoista