maanantai 16. maaliskuuta 2009

Lapsuudenkodissa

Hassua miten lapsuudenkodin tuttuihin asioihin ja esineisiin kiinnittää huomion eri tavalla kun välissä on tarpeeksi vuosia ja matkaa.
Menossa mukana myös uusi sukupolvi, päällään paita papan vanhasta pyjamasta.
Pari palasta piti napata mukaankin.
Suurimman huomion sai tämä kippo.
Arabiaa, isän lapsuudenkodista.

Elämän kolhuja osakseen saanut, mutta kuitenkin pilkkuineen ja vinossa olevine leimoineen niin suloinen.
Olisiko teillä kenelläkään tietoa tämän ilmeisesti Pilkkumi nimisen (**edit, ei siis sarjan nimi ;) ) söpöläisen vuosikymmenestä?

10 kommenttia:

 1. Moikka!

  Veikkaisin, että tuo leima on vuosina 1949-1964 tehdyissä Arabian esineissä. Toinen vaihtoehto on 1964-1971.

  Mulla on kanssa mummolasta muisto noista kaakaopurkeista. Siis sinisävyinen purkki ruskealla kannella. Ja tietty mummolla oli myös Singerin ompelukone :)

  VastaaPoista
 2. Olet ihan oikeassa, lapsuuden muistojen kulahtaneimmat tavarat näyttävät nykyään paljon hienommilta kuin silloin ihannoitu uusi kasariroina. Monta kuormaa on tehty ja vielä olisi muutama adoptointilistalla oleva juttu kotona. Meilläkin on muuten singeri, se on tosin tämän talon (eli mummolani) peruja. Taisi löytyä joka kodista vielä 70-luvulla?

  VastaaPoista
 3. Eiköa pilkkumi ole puhekielinen/murresana tuollaiselle kulholle yleensä? Toki tuo kuvio on saatanut Arabialla olla nimeltään Pilkkumi.

  VastaaPoista
 4. Milla: Kiitos vuosiluku infosta, kovasti olen yrittänyt nettiä selata mutta tätä mallia en ole onnistunut mistään bongaamaan.

  AnniP: Ne tämän hetken ihanimmat oli tosiaan juuri niitä kulahtaneita ennen! Kaiholla muistelen nuoruuden poikaystävän kodin tavaroita, kuinka vanhanaikaisia ja jopa noloja oli ne Arabian kirsikka-kupit, puna-valkoiset muovi- ja peltimurkit, isokuvioiset verhot sun muut...!

  Anonyymi: Hehee, saattaapa hyvinkin olla näin! Tuo sana on ihan vieras minulle, etsintä kierroksella huomasin että sanalla on myös joku merkitys, en vain sen tarkemmin miettinyt että kyseessä ei olisi myös sarjan nimi :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita tavaroita ja huonekaluja. Samaa joskus mietin miten aikoinaan ne jutut hävetti mitä nykyään ihastelee huokaillen :)

  Pilkkumi viittaa juurikin vanhanajan isoon soppakulhoon, yleensä kannelliseen sellaiseen.

  Miten mulla on tunne että tuo malli on Esteri Tomulan. voin olla ihan väärässäkin...

  VastaaPoista
 6. Tuosta pilkkumista en tiedä mutta minulla on myös tuollainen sinivalkoinen peltikippo :D Säilytän siinä vehnäjauhoja :)

  VastaaPoista
 7. Arabian sivulta löytyy pdf, johon on kerätty kaikki erilaiset leimat ja niiden vuosikymmenet, joten sieltä saat varmistettua kulhon iän noin suunnilleen. :) Täällä: www.laatutavara.com on Arabian kuviokirjasto, josta varmaankin löydät mallin nimen. Onnea etsintään! :)

  VastaaPoista
 8. TaiNa kiitos linkistä, Laatutavaran sivuilta löytyi! Ping Pong niminen sarja, valmistettu vuosina 1954-59. Löytyy myös ainakin vihreillä ja punaisilla palloilla :)

  VastaaPoista
 9. Ihan mielettömän ihana tuo kaappi, todellinen löytö. Muutwenkin aivan ihania juttuja blogissasi, täytyypä laittaa suosikkeihin ;)

  VastaaPoista