lauantai 19. syyskuuta 2009

Niin se sänky

Sänky ei jäänyt nurkkiin vain haitolle pyörimään kuten mies ennusti, vaan on ollut käytössä jo hyvän tovin.

Aluksi hiomaan. Maalia oli yksi paaaksu kerros alkuperäisen päällä. Koneen kanssa viuh ja vauh muutama ilta, päälle vielä siistimiset ja hankalat paikat käsin.

Pari yllätystä tuli vastaan, toisen päädyn kummallakin sivulla maalin alla oli piilossa kuvat.
Bambi, lintu ja kukkasia, toisella puolella pikkuoravat kera pupun. Ja voi voi kun näistä olisin tiennyt niin en olisi ruopaissut koneella oravan päätä pois, vaan ehkä etsinyt hellävaraisemman keinon maalin poistoon ja entisöinyt kuvat. Mutta sinne ne jäi uuden maalin alle tässä kuosissa odottamaan seuraavan hiojan ihmetystä.
Kuvien avulla sängyn ikäkin selvisi, kuvat on siis ihan tehtaalta peräisin, ja samanlaisessa sängyssä ollaan tiettävästi nukuttu jo vuonna -61.
Maaliksi valikoitui luonnonvalkoinen (Empire, kaksi kerrosta). Helppo väri, johon oli helppo yhdistää alkuperäinen visio sängyn "tuunaamisesta" meidän näköiseksi.
Heti alusta asti oli siis selvää että haluan sängyn päätyyn jonkin kankaan. Toteutustapana liimattava tarranauha, koukkupuoli sänkyyn, ja lenkkipuoli ommeltuna kankaaseen.
Mutta se kuosin valinta, taas kerran. Aluksi päädyin pupuihin, kun sitä muutenkin poikasten huoneesta löytyy...

...Mutta sitten huoneessa roikkuvien pöksyjen omenakuosi alkoi houkuttelemaan...
...Tai jos sittenkin applikoisi jotain simppeliä.
...Tai, tai. Tarranauha loppui onneksi tässä vaiheessa, muuten sänkyyn löytyisi todennäköisesti oma kangas joka kuukauden päivälle.
Mahdollisuudet tässä on ihan liian suuret. Siirtopaperi mahdollistaa melkein mitä vain, printtaus, silitys vaikka lankanakankaalle ja avot. Kiva voisi olla esimerkiksi jokin suloinen unikuva pikkuisesta...
..tai ihan pienelle nyytille Anne Geddesin vauvakuvat, tähän kun vielä vähän pitsiäkin lisäisi...
...Tai kangas samaa kuosia huoneen verhojen kanssa, tai päiväpeiton, tai reunapehmusteen. Tilkkuilemallakin voisi tulla kiva, tai itse kuvioita painamalla. Tai piparikukkakin voisi olla aika hauska. Tuttipussukankin voisi värkätä samaan kuosiin. Ja, ja, tai, tai.
Mikä helppo tapa fiksata sänkyä uuteen uskoon, ja miten mainiota kyllästymis herkälle kuten minä, jos kaikki kuosit kyllästyttää niin sen kuin nykäisee pois. Uusi ilme ilman hiomista ja maalaamista. Ideaa saa vapaasti lainata kotikäyttöön :)

14 kommenttia:

 1. Miä olen vuosimallia -70 (ja veli viis vuotta nuorempi). Meidän sänky oli erimallinen muodoiltaan, mutta tismalleen samat bambi- ja pupukuvat oli päädyissä. Jotenkin olis hataramielikuva, että ne olivat tarroja?

  VastaaPoista
 2. Hieno tuli! Eniten tykkään noista pupuista ja aplikoidusta puusta, vaikket sitä kysynytkään :)

  VastaaPoista
 3. Upea sänky ja tosi hieno idea tuo kangas sängynpäädyssä. Pitääpä jättää idea hautumaan, josko sitä jossain joskus käyttäisi :)

  VastaaPoista
 4. Omput ja puu:)

  Tosi kiva idea!! Ihania kuvia!!

  VastaaPoista
 5. Hauska sänkyhän siitä tuli, harmi kun meillä on pinnoja päädyssäkin. Olisin varmaan varastanut kangasidean :)

  VastaaPoista
 6. I-H-A-N-A. Ja voi kuinka kaunis yllätys odotti maalin alla, vanhoista huonekaluista kun ei voi ikinä tietää. :)

  VastaaPoista
 7. Mulla on isäni tekemä pinnis mummolassa, se on keltainen. Siinä on molemmat päät kangasta, ne saa pujotettu pois tieltä että taapero pääsee sitten itse sänkyyn tai pois siitä.
  Laidat ovat vaan harmillisen matalat ja sänky aika lyhyt verraten nykypinniksiin, että siitä utli 1v reunan yli nätisti..

  VastaaPoista
 8. Hieno sänky ja ihania ideoita...Itse ihastuin erityisesti tuohon Geddesin vauvakuvaan(pitsillä höystettynä,tällainen romanttinen hörhö kun olen)
  Täytyyköhän mun nyt hommata jostain tuota siirtopaperia =)

  VastaaPoista
 9. Sängystä tuli hieno! Omppukangas oli tosi kiva päädyssä :) Muistan että omassa vanhassa sängyssäni oli sellaisia isoja kukkakuvioita ja eläimiä, nekin tais olla tarroja.

  VastaaPoista
 10. Kestäisi varmaan kaksipuolisella teipilläkin... vielä helpompi vaihtaa? ;)

  VastaaPoista
 11. Hyvä idea, tätä vois plagioida ;)

  VastaaPoista
 12. Villasukka: Nämä kuviot on ihan maalilla tehty, olisiko myöhempien vuosien versioissa voinut olla käytössä sitten tarrat?

  Salanimi: Kiitos, mukava kuulla mistä toiset tykkää :)

  Maarit: Kiitos!

  Dibsukka: Kiitos!

  AnniP: Juu, pinnapäätyjen kanssa ei tosiaan oikein toimi, ellei sitten värkkää jotenkin nauhoilla kiinni, mutta minkä näköinen lie sitten olisi.

  Sokkopöllö: Oli tosiaan ihana yllätys, harmittaa vain älyttömästi etten etukäteen arvannut. Noh, josko seuraava sängyn värkkääjä innoistuisi kuvatkin entisöimään :)

  Salla: Oi, loistava idea ne kangaspäädyt! Tämäkin sänky on hieman matalampi (ja kapeampi) kuin nykysängyt, mutta onneksi poikanen ei ole edes keksinyt että sängystä voisi tulla itse pois ;) Tähän sänkyyn on kyllä itse jonkun kerran vahingossa mennyt kun on jotain pehmoa sängystä kurkotellut.

  Leppis: Tuohon Geddesin kuvaan pitsit kuuluu ihan ehdottomasti :) Pari alinta kuvaa on huonosti photoshopattu, ihan oikeasti toteutettu versio on varmasti hieno, ei muuta kuin siirtopaperi ostoksille ;)

  Tiivi: Hmm, varmaan toimisikin! Mutta kuinka pitkään, jos kankaita tuppaa vaihtelemaan liian usein :)

  Annika: Kiitos :)

  Ansku: Onkohan nuo tarrat olleet 70-80-luvun villitys, tuntuu että pitkän aikaa sängyt on olleet ihan yksivärisiä, ja aika suppealla värivalikoimalla.

  Marjuli: Kiitos, ja anna palaa vain :)

  VastaaPoista
 13. Kiva idea nuo tarranauhakiinnitteiset päätykankaat!

  Meillä on itsellä samanlainen pinnasänky, ja kiinnostaisikin tietää mitä kaikkea sait selville pinnasängyn "historiasta". Missä se on valmistettu, ja niin edelleen.

  VastaaPoista