lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kukkuu 60's 70's käsityölehdet

Aiemmin olen jo poiminut parhaita paloja 70-luvun Suuri Käsityö-lehdistä.
Nyt lapsuuden kodista löytyi ihan uusia tuttavuuksia käsityölehdistä, 60- ja 70-luvun tarjontaa. Ohjeet painottuu neuleisiin ja virkkauksiin, mutta tässäpä pieniä maistiaisia, enjoy! :)

**********
Rondo-lankojen ohjelehti Rondonella on hauska tuttavuus vuodelta 70.

Lehti on kuvattu matkustusteemalla, lentokentällä enimmäkseen, osa lähdössä, osa tulossa, osa konetta odottamassa, osa jo kohteessa.

Tämä suloinen Ensilento-malli on pakko toteuttaa! Takki ja lakki molemmat virkkaamalla tehty, tosi kivan ja mukavan oloinen malli.

Nuo siniset neuletakit oikealla näyttää myös oikein toimivilta malleilta.

******************

BWT-lehdestä en ole koskaan kuullutkaan, vaikka kaudelle 70-71 suunnatun lehden kansitekstin mukaan lehteä oli kaivattu parin vuoden tauon aikana.
Herkullisista kansista huolimatta yllättävän vähän sykähdyttäviä malleja. Julkaisijasta en päässyt oikein selville, Novitan lankoja kyllä käytetty, olisiko siis Novitan nimikkolehden edeltäjä?***********************

Eevan Käsityöt vuodelta 69. Nämä kannet ja kuvat on jo itsessään loistavia!


Pikku-Perttulin ja Itsepäisen Isabellan takit näyttää myös toteuttamisen arvoisilta.


Hauska kuvateksti potkupussilla, huomatkaa paino sanalla voi jälkimmäisessä lauseessa :)

Ja samaisen lehden lastennumero -68.

Hei, noissa pompulapinniksissä on siis köllötelleet jo 60-luvun piltit!


Vielä muutaman lehden kurkkaukset tulossa seuraavalla kerralla.
*************************
Tämä nyt ei varsinaisesti mikään kauppapaikka ole tarkoitus olla, mutta tässä nyt samassa yhteydessä kyselen kuitenkin että onko kellään kiinnostusta 80- ja 90-luvun Suuri Käsityö (ja joitakin muitakin, Burda, Moda yms.) lehtiin, sekä sekalaiseen läjään kankaita? Isän apuna tyhjentelen lapsuudenkodin nurkkia, ja ajattelin nyt täällä vinkata ennen kuin kannan kirpparille.

Sk-lehdistä kattavat vuosikerrat kaavoineen, tässä uuteen kotiin lähdössä vuodet -80, -81, -82, -83 ja -86. Muita vuosikertoja ja lehtiä voin kantaa kysynnän mukaan.

Ja kangasläjät:
Ihan laidasta laitaan, peruspuuvillaa, mekkokankaita, maastokuosia, sifonkia, joku trikookin taitaa olla, ehtaa ysäriä ja kasaria ;), kukkakuoseja, tilkkutöihin, isompiin töihin, joku retropalakin, verkkari kankaita, loimusamettia jne. jne.

Sekä lehdet että kankaat lähtee hyvin edullisesti, periaatteella kunhan kiertoon menee. Maililla villakiana ät gmail piste com voi kysellä tarkemmin :)

** Edit 20.3. Olen netin ulottumattomissa loppuviikkoon asti, palaan kangas+lehti kyselyihin sitten :)

4 kommenttia:

  1. Ihania lehtiä. Nuista vanhoista löytyy aarteita. Tunnistin iteltänikin löytyvän lehden ainakin yhden. :)

    VastaaPoista
  2. Tulee uus postaus heti perään. Mä olisin kiinnostunu värikkäistä joista voisi hamosia ja pusereoita tehä. Mun säpo: sadelikka@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Minä omistan BWT vauva- ja lastenneulenumeron, se on todellakin yksi rakkaimmista ohjelehdistäni. Eikä mitään käsitystä miltä vuodelta se on. Tänään juuri nauroimme sen lelumalleja, on tummahipiäinen nukkekin ja hänen nimensä on Bimbo, sanoin miehelle, että tuosta voisi joku ihan tänäpäivänä hermostua. Niin ne ajat muuttuu =)

    VastaaPoista