torstai 27. lokakuuta 2011

Vaikka ja mitä!

Otsikon mukaisesti; luvassa vaikka ja mitä!

******************** 

 Neulekeräys katulasten hyväksi!

Hyväntekeväisyysjärjestö Ohi Älä Käy ry on käynnistänyt neulekeräyksen vähäosaisten lasten hyväksi! Neulo lapasia, pipoja tai kaulahuiveja joulukuussa järjestettäviin myyjäisiin – tyyli on vapaa. Yhdistys ottaa vastaan myös muita käsitöitä. Pääkaupunkiseudulla ja Turussa pidettävien joulumyyjäisten varoilla viedään jouluksi ruoka-avustusta Viron lastenkoteihin, katulapsikeskuksiin ja köyhiin perheisiin.

Neuleet ja muut käsityöt pyydetään lähettämään keräyksen sivuilla olevaan osoitteeseen 30.11.2011 mennessä.

Kaikille osallistuneille yhdistys tarjoaa etusetelin käsityöliikkeeseen!

Myyjäisten pitopaikka- ja aika tullaan tiedottamaan yhdistyksen kotisivuilla.

Keräyksen tuotto julkaistaan joulumyyjäisten jälkeen yhdistyksen sivuilla ja joulun jälkeen yhdistys kertoo matkakertomus -osiossa joulukuun avustusmatkasta.

Humanitäärinen yhdistys Ohi Älä Käy ry on rekisteröity vuonna 2004.

Lisätietoa neulekeräyksestä: www.katulapsiapu.fi/osallistu.html#4

Tapahtuma facebookissa: http://www.facebook.com/event.php?eid=219528191447435Kaikki joukolla mukaan!

**************************** 

Kiitos Jonna!


*************************************************
Vaunufriikki

... niin, friikkeyttä se kai on kun vaunuihin hurahtaa vasta kun perheessä ei vaunuikäisiä edes löydy! Poikasten ollessa pieniä en juurikaan vertaillut tai panostanut vaunuihin, halpisyhdistelmät, käytettynä tulleet tuplat ja viimeisenä halpiskuomurattaat ajoivat asiansa.
... Kunnes hurahdus tuli kunnostettaviin kaunokaisiin!

 Super kauniit Emmaljungat, vuosimalli näyttäisi olevan -75.
 Kaunis muotoilu, kaunis runko, kauniit renkaat, KAUNIS!
Vaunut olivat säilyneet todella hyvässä kunnossa, ilman kosteusvaurioita, mekanismit ehjänä. Ajan myötä kuitenkin kansipeittonsa hukannut, rungon metalliosia kuluttanut.
Uusia osia pulttikaupasta, kankaita ja mallailua, putsausta ja puunausta, ja taas kelpaa kärrytellä! Harmittaa vain että miksi ihmeessä tähän ei hurahtanut jo poikien ollessa pieniä!
Nämä oli ajatuksena jättää jemmaan, ihailtaviksi, mutta kun se hurahdus...
 ...eli seuraavat työn alla! ;D

8 kommenttia:

 1. Ihanat vaunut kyllä :) Tiiätkö muuten löytyykö netistä jotain vanhoja Emmaljungan kuvastoja tms? Meillä on nimittäin kanssa luullakseni vanhat emmaljungat mutta vuosiluku on hukassa :)

  VastaaPoista
 2. oooo... nuo samettiset näyttää lupaavilta.

  VastaaPoista
 3. Delfia, kokonaisiin kuvastoihin en ole törmännyt missään, mutta Emmaljungan nettisivuilla on muutaman vanhan kuvaston kannet nähtävissä, sieltä bongasin nämä :)

  VastaaPoista
 4. Voi nämä on IHANAT! itsellä kanssa tarkoitus hakea kaverilta yhdet vanhat vaunut duunattavaksi ( tosin minäkin vähän "myöhässä" tämän vaunu innostukseni kanssa kun meilläkin kuopus jo kohta puolitoista vuotias :D )
  Blogissasi vierailen useasti, ei vaan tuu jätettyä kommenttia monesti, ihania kaikki ompeluksesi! Niitä on tosi ilo katsella :)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavat vaunut! Jos vielä saamme toisen lapsen, niin ehdottomasti tähyilen retrovankkureiden suuntaan, upeat!

  VastaaPoista
 6. Hurmaavat vaunut! Ihailee uusi lukijasi..

  VastaaPoista
 7. Hei, olisi kiva lukea lisää ja nähdä kuvia näistä entisöintipuuhista! Itse ostin juuri vastaavat Oran vaunut vuodelta -82, ja tarkoitus on laittaa kaikki kankaat uusiksi (olen entiseltä ammatiltani verhoilija). Vaunujen entisöinnistä olen vaan löytänyt tosi vähän mitään netistä, vaikka nähtävästi sitä kuitenkin tapahtuu! :) Ehkä laitan itse blogin aiheen tiimoilta pystyyn siinä vaiheessa kun ehdin vaunujen kimppuun kunnolla.. :D Itse olen suunnitellut myydä vaunut pois kunnostuksen jälkeen - jos maltan luopua niistä!

  T. Jenni

  VastaaPoista
 8. Jenni, jään innolla odottamaan blogia! :)
  Tuo kakkos projekti on puolitiessä, kun se kuuluisa ajanpuute tuppaa iskemään! Mutta eiköhän tässä kevään mittaan saa taas kunnolla työn alle. Ja näihin tuppaa kiintymään, kai ne sisustuselementistä menee jos ei raaski eteenpäin laittaa?! ;D

  VastaaPoista