lauantai 21. huhtikuuta 2012

Remp-remp-remppahommaa

No niin, jokohan täältä pikkuhiljaa puhalleltaisiin remppapölyt päältä!
Uusi koti ja sen remontti on siis työllistäneet hyyyyyyvin tiiviisti viime kuukaudet. Suurimpana urakkana kodinhoitohuoneen, kylppärin ja saunan remontit. Vaikka se useassa vaiheessa epätoivoiselta tuntuikin, nyt se on tosiaan valmis! (...tai ainakin melkein...)
Ja ilman sen pidempiä turinoita ja välivaihe kuvia itse asiaan; lopputulos johon itse suunnittelija perheen jäsenineen on hyyyyvin tyytyväinen! :)Vihreät kaapit oli se ajatus minkä ympärille kaikki muu rakennettiin, seuraavana ajatuksena tuli ajattomuus laattavalinnoissa, eli tässä tapauksessa musta-valkoinen edusti meille sopivaa ajattomuutta. Väriä siis piti saada, mutta helposti vaihdettavassa muodossa.
Vihreää väriä ei sitten loppujen lopuksi yhdeltäkään kalustetoimittajalta saanut, joten ostoslistalle päätyi Finnmirrorin perusvalkoiset, toiminnoiltaan ja ulkonäöltään miellyttävät kalusteet. Ovien just-se-oikea vihreä sävy poimittiin Tikkurilan värikartasta ja ovet käytettiin ruiskumaalaamossa.

Valkoinen seinälaatta on niin peruslaattaa kuin voi vain olla, mutta valitettavasti mattapintaista, ei kiiltävää niin kuin tilattiin...
Musta seinälaatta ei näissä kuvissa kunnolla näykään, mutta senkään kanssa ei lähdetty isommin kikkailemaan, eläväpintainen, kaunis laatta Tecniceramican valikoimasta.
Lattiassa on tummanharmaa kymppi kertaa kymppi, sama laatta nousee kahden seinän tehosteraitoihin.
Katossa paneelit jotka käsiteltiin mustaksi Supi saunasuojalla.


Laattojen sijaan kikkailu tulikin saumoihin. Perinteisen saumauslaastin sijasta käytettiin Litokol saumausainetta kera bling-blingin. Ja voi jee kun tykkään! Saumausaineen sekaan tulee siis ihan tiimarihileeltä näyttävää hilejauhetta, ei seinissä mitenkään silmille hyppäävä vaan juuri toimiva the thing. Valitettavasti nämä ei pääse näissä kuvissa mitenkään oikeuksiinsa. Litokolin värikartta on huikea, saa myös ilman hileitä, pimeässä hohtavana, erilaisia kimalteita jne. Aivan huipputuote!


Ennen ja jälkeen 
...remontin tarvetta ei liene tarvitse perustella...! ;)

Ja saunan kasvojenkohotus.

Saunan paneelit käsitelty Supi arcticilla, lauteet nopeiden ratkaisujen alla valmislauteet. Valaistuksena ledit, kiukaan takana oleva seinä laattaa, kiukaana miehen höpötys; pallokiuas.

Ja tiivistettynä vielä:
- Kaikki pinnat täysin uusiksi, seinät, lattiat, kaikki hiottu paljaalle pinnalle ennen uuden tekemistä, lattialämmitykset uusiksi, sähköjä uusiksi, oviaukon levennys jne.
- Omin voimin laattojen piikkaus, paneelien käsittely + muuta mihin taidot ja aika riitti
- Muuten remontin toteutus by Remontti Idea, jota voin lämpimästi suositella kaikille, kaikinpuolin loistavaa ja sujuvaa toimintaa, ja mikä tärkeitä, loistava lopputulos.
- Saunan osalta kunnia ja kumarrus meidän omien sauna-seppien suuntaan, on onni omata monitaitureita lähipiirissään.

Vieläkö minä kerran kehtaan sanoa; oon ihan huikean tyytyväinen! Siitä tuli just sellainen kuin pitikin, oli mahtava seurata miten minun alkurustailuista valmistuikin täysin ajatuksia vastaava. Se on täydellinen meidän makuun :)

...Ja sitten tuo jo alussa mainittu ...melkein valmista osio liittykkin sitten sinne ei-esiteltyyn tilaan; kodinhoitohuoneeseen. Jo taloa ostaessa oli selvä että tänne minä lopultakin saan sen oman ompelunurkkaukseni, sen mistä ei tarvitse siirtyä syrjään ruokailun tieltä, sen minne voi jättää levälleen odottamaan seuraavaa vapaata hetkeä.
...Ja siltä se kyllä näyttääkin, vilaus karusta todellisuudesta:
Puuttuvia listoja, puuttuvia kaappien kotelointeja jne. Kuukausien ompelutauon jälkeen nyt pakottava tarve jo ajoi noiden ei-niin-kiireellisten asioiden ohi ;)
Mutta palataan siis khh-ompelupisteen esittelyyn kunhan karu todellisuus väistyy hetkeksi!

13 kommenttia:

 1. Wau, mahtava muutos kyllä varsinkin tuolla wc tiloissa! Aivan mielettömän hienoa, mä tykkään!!

  VastaaPoista
 2. Upealta näyttää. Ja kappas mitä onkaan ompelunurkkauksen seinässä! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kehuista, kuten tuli jo selväksi, tykkään itsekin kovasti :D
  ...Ja sinnehän ne minun hedelmät päätyi, itseasiassa keittiön seinään myös ;)

  VastaaPoista
 4. Kauniilta näyttää. Mutta miksi ihmeessä ledit saunassa? Ne eivät pahemmin kestä kuumuutta.

  VastaaPoista
 5. Kyllä minulla on ainakin kova luottamus siihen että saunaan tarkoitetut sauna ledit sen kuumuuden kestää :)
  http://www.oversol.fi/ledlite_led_saunavalosarja.html

  VastaaPoista
 6. Tosi tyylikkäästi toteutettu remppa...hienolta näyttää!

  VastaaPoista
 7. kerropas kokemuksia sitten miten tuo lastulevyä(?) oleva allaskaapisto kestää kosteassa tilassa. Lähtökuva voisi olla meidän kylppäristä! Meillä olisi myös remppa tarpeen ja kalusteiden kosteudenkestävyyttä ollaan mietiskelty. Ainakin mdf:ää oleva pöntönkansi turpos tosi rumaksi muutamassa viikossa, vaikkei vesi varsinaisesti sinne asti roisku...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapistot on Finnmirrorin mallistoa, kosteuden kestävää kalustelevyä ( http://www.finnmirror.fi/sivu.tmpl?sivu_id=106 ). Allaskaappi joutuu joka päivä roiskeiden kohteiksi, pikkukaapit sitten kylpyhuoneen yleiselle kosteudelle, ja ainakaan tässä vaiheessa ei mitään merkkejä ole että olisivat kosteudesta moksiskaan. Ja kovasti toiveissa on ettei pitkässäkään juoksussa :)
   Eri valmistajien kaappeja kannattaa ehdottomasti vertailla, malli mitä ennen tätä katseltiin oli kyllä myös kosteisiin tiloihin tarkoitettu, mutta siitä puuttui silti kosteussuoja eli nopeasti olisi alkanut porsimaan.

   Poista
 8. Todella hieno sauna!
  Meillä olisi paneleiden sekä katon käsittely edessä.
  Muistatko minkä niminen teidän arctic-sävy on? :)
  Montako käsittelykertaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunan paneelit on käsitelty Kemi-sävyllä, alunperin olisin halunnut tuon Nuuk:in ja lauteet valkoiseksi, mutta olosuhteiden pakosta sitten tuo ratkaisu.
   Kahteen kertaan käsitelty, 50% ohennuksella molemmat kerrat.
   Kylppärin katossa on tosiaan tuo saunasuoja sävynään Hiili.

   Poista
 9. Hei, en löytänyt sinun sähköpostiosoitettasi, olisitko laittanut minulle viestiä kun ennätät ilonapietilainen@suomi24.fi
  Terkuin,
  Ilona

  VastaaPoista