torstai 19. heinäkuuta 2012

Pimp my vessa

Erillinen pikku-vessa jäi odottamaan vielä kylppärin jälkeen omaa remontti vuoroaan. Vessan kunto sinällään oli ok, mutta tuo kamala 80-luvun hostelli ilme ahdisti, ällön ruskea lattia ja aneemiset seinät. Tekstiili/härpäke piristyskään ei auttanut, ja silmät kiinni vessassa asiointi kävi kovin vaikeaksi, joten jotain tartti tehdä.
Kianan Joka Kodin PikaRemppaTuunaus Oy ab otti satasen budjetin, kipaisi Bauhausiin, nappasi pari pänikkää maalia, saman verran dc-fix rullia ja kourallisen uusia vetimiä.
 Ja avot, johan alkoi miellyttämään silmää! Kaappien ovet ja laatikoiden kannet sai siis osakseen dc-fix pinnoitteen plus uudet vetimet. Olen kyllä ihan huikean yllättynyt kuinka helppoa tuon kalvon kanssa värkkääminen on, ja kuinka hyvä lopputulos sillä tulee. Näihin tuli nyt ihan vahingossa valittua kiiltävä kalvo, mutta se olikin oikein hyvä.
Ja sitten vielä se varsinainen murheen kryyni, lattia. Laattalattian maalausta ei missään suositella, mutta minähän en mitään usko ennen kuin itse näen, ja on sitä muovimattoakin joskus onnistuneesta maalattu, nih.
Dr. Google tiesi kertoa että varsinaisten kaakelimaalien kulutuksen kestävyys on huono, joten se blokattiin pois ja päädyttiin Otex+Betolux yhdistelmään, ja sävyksi harmaa mahdollisimman lähelle pöytätason sävyä.
Ensin maalipesu, päälle kerros Otexia ja lisäksi kolminkertainen Betolux (akva-versio, ei haissu niin pahalle!), maalaus vaahtomuovitelalla. Ja lopputulos todellakin parempi kuin alkuperäinen! Pinnan tietysti näkee maalatuksi, mutta maali tarttui nätisti ja tasaisesti.
Pitkän tähtäimen ratkaisu maali ei tietystikään ole, maali saattaa lohjeta jos siihen jotain kovaa/terävää tippuu, mutta näin väliaikaisen ratkaisuna voin lämpimästi suositella! Mieluummin sitä vaikka silloin tällöin paikka maalailee kuin katselee tuota entistä rumilusta.
Jopa kannatti, nythän tuolla kehtaapi katella! :)

**Edit: Vessa vuoden jälkeen täällä

26 kommenttia:

 1. Wau todella pirtsakka muodonmuutos vessalla :)

  VastaaPoista
 2. Hieno tuli. Terveisiä vielä pienemmän mittakaavan vessanmaalauskohennuksen keskeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla nuo seinät jäi vielä maalia vaille, raikastaisi sekin kummasti kun vetäisi uuden valkoisen päälle. Mutta taitaapi jäädä, pian malta ollenkaan tehdä sitä oikeaa remonttia! :D

   Poista
 3. Onpas siistiä! Onko se kalvo kallis? mulla on samanlainen fiilis kun astun omaan vessaan, edelliset omistajat tekivät sellaisen meritähti-aiheisen veskin kimallevetimillä. mua ahistaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuh, kimallevetimet saattaa kyllä aiheuttaa jo parantumattomia traumoja! :D
   Kalvojen hinnat vaihtelee kuviosta, väristä leveydestä ja pinnasta riippuen, osaa myydään metri hinnalla, 2m rullan hinta vaihtelee reilun vitosen ja 8 euron välillä.

   Poista
 4. Jo vain näyttää hyvältä! Mua on kiinnostanu kans ton kalvon kokeilu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tosiaan suosittelen lämpimästi, uhkasin jo että teen tästä lähtien kaikki remontit dc-fixillä! :D

   Poista
 5. Todella kiva lopputulos. Varsinkin noi nainen/mies kuviot tuolla naulakon päällä.

  Miten toi lalvo toimii kulmissa, kun sitä pitää vetää molemmille sivuille? Saako kulmistakin helposti siistit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätävän siististi saa nuokin kun jaksaa vähän nyhvätä, pitääkin ottaa ja lisätä lähikuvia. Ja varsinkin kun mallaa niin että kulmataitos ei tulisi siihen eniten näkyvillä olevaan kohtaan. Yksi vaihtoehtohan on vetää vain tuohon etupintaan niin et tarvitse kulmien kanssa ährätä, tuon alempaa löytyvän peltikaapin ovet tein niin.

   Poista
 6. Wau! Todella upea tuunaus! Ei uskoisi samaksi tilaksi. :)

  VastaaPoista
 7. Wau todella pirtsakka muodonmuutos...ihan uskomatonta :)

  VastaaPoista
 8. Kannatti tehdä muutosta! Tosi hieno!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana! Itse arvon meidän vessojen kohtaloa, en nimittäin oikein perusta kahdeksankymmentäluvun muovimatosta yhdistettynä vaaleankeltaiseen. Yäk. Sanoit että olet maalannut muovimattoakin onnistuneesti, satutko muistamaan millä maalasit ja miten teit pohjatyöt? Itse olen nimittäin jo lähes tarttunut maalipensseliin, oli lopputulos mikä tahansa (sillä siitä tulee varmasti parempi kuin tämän hetkinen vaikka maali lohkeilisi!) ja kokemukset tuosta maalaamisesta olisi enemmän kuin tervetulleita! Tosin nyt pähkään maalin ja tuon kalvon välillä... Ehkä toinen vessa maalilla ja toinen kalvolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli edellisessä asunnossa just sellainen 80-luvun yäk-koiran-oksennusta muistuttava matto :/
   Sen maalasin Luja-maaleilla. Eli ensin kunnon putsaus, sitten kerros Luja pohjamaalia ja päälle 2 tai 3 kerrosta Luja pintamaalia. Ja voin tosiaan sanoa että tuokin maalaus kannatti, ihan harmitti ettei sitä jo aikaisemmin ollut tehnyt vaan ahdistunut sen ruman maton kanssa!
   Muovimatto on sen verran pehmeä laattaan verrattuna että sen kanssa ei tule edes tuota lohkeamisongelmaa, enemmän sitten tuo kulutuksen kestävyys voi pitkässä juoksussa olla se uusintamaalauksia vaativa. Kulutuksen kestävyydestä kokemusta ei ehtinyt kertyä kuin noin 5kk, mutta kulutus sitäkin kovempaa lukuisine siivouksineen ja vahinkoineen (nuo pikkupojat...!), eikä maali ollut lähtenyt kulumaan mistään. Ja tuonkin kohdalla olin tosiaan valmis mieluummin paikkamaalailemaan jonkun kerran vuodessa kuin katselemaan sitä entistä kamaluutta.
   Ilmeisesti Parketti-Ässän olisi voinut tuohon päälle vielä heittää lisäämään sitä kestävyyttä, mutta tästä ei siis minulla kokemusta.

   P.S Tartu mieluummin vaahtomuovitelaan, tulee paljon tasaisempi ja parempi lopputulos :)

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä, huomenna suuntaan maalikauppaan! :)

   Poista
 10. Mites tämä lattia on kestänyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syynäämällä kun syynää läpi niin pari kohtaa löysin mihin on ilmeisesti joku kova/terävä tipahtanut ja maalia lohjennut pois. Nuokin siis löytyy vain syynäämällä, toisella kokoa ehkä pari mm, toisella ei sitäkään.
   Kulutusta kestänyt loistavasti, yhtään kulumajälkeä ei ole vaikka lattiaa puunataan useamman kerran päivässä. Eli summasummarum; voin edelleen lämpimästi suositella :)

   Ja lattialämmitys oli se asia mitä vähän jännitin, miten maali reagoi sen kanssa, mutta ei näemmä ongelmaa siitäkään.

   Poista
 11. Itse fixasin rumat beiget keittiön kaapit kontaktimuovilla ja hieno tuli! (ei kai oma kehu haise) :) Jääkaappi sai myös sisustusmuovia pintaan, joten nyt kelpaa kokkailla! Käytän varmasti muovia muuallekin asunnossa. Taitaa olla vaan mielikuvitus rajana... Käykäähän kurkkaamassa keittiötä osoitteessa;
  http://pellavatehdas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Vieläkö on kestänyt hyvänä käytössä lattia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden käytön jälkeen vessa täällä: http://villakiana.blogspot.fi/2013/08/pimp-my-vessa-vuoden-jalkeen.html :)

   Poista