tiistai 22. tammikuuta 2013

Leijonaa mä metsästän, kankaita mä tuhoan.

"Miksi sinä et koskaan tee mitään minulle??" on usein kuultu lause perheen isoimman miehen suusta. No olenhan minä tehnyt, mutta kun toinen on niin tuhannen nirso ja tarkka vaatteistaan, aina jotain vikana.
Sillä hetkellä kun tuo lause yhdistyi vihjailuun kangaskaappien ylitursuilusta, lienee selvää että oli pakko käydä toimeen...
Esille siis jo aiemmin fiksailtu kaava, lisää fiksausta että saataisiin se edellisessä purnausta aiheuttanut niskan  väärin istuvuus (!!!) pois ja muuta pientä hienosäätöä. Sieltä parjatusta kaapista sopiva pätkä trikoota (aivan kumma väri minun kaappiin, ihmettelin jo aiemmin miksi tämä on tänne päätynyt, mut hei; kaikilla kankailla on selvästi tarkoituksensa!), applikaatioon nousi heti jostain mielen syövereistä Strömmingin kuosin leijona.


Ja kelpas! Ja kelpas kuopuksellekin, isänsä paidan nähtyään alkoi valitusvirsi "miiiiksi iskälle, miksei mulle?! Määäää haluan!!" 
Mars taas sinne parjatulle siis, huolellista valikointia juniorin itsensä toimesta (ja tähän väliin allekirjoittaneen ihastelua ISOON ääneen kuinka kätevää onkaan kun löytyy valmiiksi kankaita kaapista, ei tartte kauppaan lähteä, eikö niin?!)

Ja olipa kuulkaa sellainen hitti valmis paita ettei varmaan ikinä! Äidin ompeluksia aiemmin tiukasti kritisoinut herra lennätti örkki-printtipaidan heti päältään ja leijonaa tilalle kun valmiin paidan sai käsiinsä. Jes!

(Kuopuksen paidan kaava Little Lamb, seniorin paidassa oma sovellus)

15 kommenttia:

 1. Mahtavat. Ja ihanaa, että ´kelpaa´ äidin tekemät isommillekin. Niin monesti kuulee, ettei tietyn pisteen jälkeen enää kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kelpaamis asiahan meillä on ollut melkoinen ongelma tuon juniorin kanssa, siksi nämä onkin sitten sellaisia riemuvoittoja :)

   Poista
 2. Tosi hienot paidat, kiva että näitä 'isojen poikien' paitojakin välillä blogeissa näkyy. Ja kunnon kangasvarastohan on joka ompelijalla oltava! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti varastot on oltava, mikään ole niin kamalaa kuin se että inspiraation iskiessä ei löydy tarvikkeita kaapista valmiina! :D

   Poista
 3. No vau, en kyllä ihmettele että kelpasivat, upeita ovat molemmat!!!

  VastaaPoista
 4. Mahtava ja materiaaliahan täytyy aina olla.

  VastaaPoista
 5. Aivan mielettömän hienot ja ne on hienoja hetkiä, kun ompelukset aiheuttavat saajassaan vau-efektin. Upeat paidat!

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille, paidat on tosiaan olleet tykättyjä käyttäjilleen :)

  VastaaPoista