lauantai 17. elokuuta 2013

Fairy vai Fail

Haave haalarista tulevalle pikkuiselle, kaappi täynnä ihania retrokankaita, kaavaksi bongattu OttoBren Fairy Floss, siinä kun vaikeutena oli vain yksi pallura. Älä anna palluroiden johtaa harhaan!Haarakiila, se minun murheenkryyni. Joustavissa ehkä menee just ja just, tuurilla, mutta kun kohteena ei joustavaa niin...
Ärräpäitä ja hermojen menetystä, eikä todellakaan kestä lähempää tarkastelua. Ja se fiilis mikä näitä kankaita yhteen mallatessa syntyi, hävisi vastoin käymisiin. Plaah, todennäköisesti kokokin menee just niin ristiin tyypin kasvun kanssa ettei tartte edes päälle ikinä vetää. Tulipahan tehtyä.

Kaavana siis OB Fairy (FAIL!) Floss (6/11), retropuuvilla ja fleece kaapin uumenista. Väriyhdistelmä niiin kulutettu ja nähty, mutta aina vaan niiiin ihana. Koko taisi lehden mukaan olla 68cm, reilusti isommalta kyllä haarakorkeutta ja huppua lukuun ottamatta näyttää.

14 kommenttia:

 1. puuvillan ompelu on haastava, minun mielestä ainakin. mutta haalari on kaunis ja toivotaan että käyttöön pääse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, puuvilla ei anna anteeksi lähellekään yhtä paljon kuin joustavat.

   Poista
 2. Jes, en olekaan ainut joka ei haarakiilaa saa ommeltua! En ymmärrä miten se kuuluisi tehdä, joustavat tosiaan vielä jotenkuten menettelee, mutta ei sekään kivaa ole. Ehkä ne voisi vaan unohtaa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voi unohtaa! Potkareissakin onneksi pelasti Crawler-kaava, hyvästit siis haarakiiloille! ;D

   Poista
 3. Mulla tuotti aikoinaan myös haarakiilan ompelu ongelmia. Onneksi lapset kasvoivat, eikä niitä tarvitse enää tehdä:)

  Hienolta tuo haalari kyllä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onneksi tosiaan valinnan varaa kaavoissakin löytyy, en tiedä missä mielen häiriössä edes tätä päädyin kokeilemaan.

   Poista
 4. Ihana haalari ja haarakiilat ON ärsyttäviä! Tein itse juuri samalla kaavalla (68cm niska-haaramittaa pidentämällä sopii meidän n. 86cm käyttävälle) ja samoilla väreillä http://aikaansaannokset.blogspot.fi/2013/08/ihanan-syksyista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana haalari! Ja hehee, mahtavaa taas tämä kokomitoitus! Tuurilla siis haalari menee ehkä ensi syksynä, varsinkin jos tyyppi pitää ultralausunnossa mainitut "pitkät raajat" :D ...Harmi vaan että nämä jälkikasvut on pitkäraajaisuuden lisäksi tupanneet olemaan myös pitkäselkäistä sorttia...!

   Poista
 5. Mä en ole koskaan edes yrittänyt tehdä haarakiilaa. Kuulostaa monimutkaiselta. Mutta haalari on ihana! Keltaisen ja ruskean yhdistelmä vaan on aina niin kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teoriassahan sen on kohtuu yksinkertainen, käytäntö vain ihan jotain muuta.
   Minäki tykkään tästä väriyhdistelmästä aina vaan!

   Poista
 6. Ihanainen haalari! Itse tehtailin viime syksynä toppahaalareita sillä ob:n jumpsuit-kaavalla vähän soveltaen, ja siinä ei ollut tuota haarakiilaa. Ihan kelpo haalareita tuli, saatan tehdä nytkin muutaman :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumppari kaavoja minäkin alunperin katselin, mutta ajattelin että valmiissa haalarikaavoissa olisi vuorta ajatellen kaikki väljyysvarat sun muut valmiina. Mutta tarkasteluun kaavat uudestaan, ja tällä kertaa vain ilman haarakilaa olevat!

   Poista
 7. Aivan ihana haalari ja täällä ilmoittautuu jonon jatkoksi yksi, joka ei voi sietää haarakiilan ompelua.

  VastaaPoista