maanantai 26. elokuuta 2013

Onnea on...

...pienen pienet bodyt.

Täytettä tulokkaan vaatekaappiin siis, kietaisumalliset bodyt on ihan ykkösiä pikkiriikkisille. Tai "pikkiriikkisille" meidän tapauksessa, pitkäraajaista nelikiloista kun tässä taas haudotaan.Riemunkirjavien retropotkareiden kavereiksi kaipasin jotain hillitympää, ja sellaista mikä passaa sitten mahdollisimman monen kanssa yksiin.
Hanhelista valkoista trikoota, kanttaukset interlock-mallia, ne myös samasta paikasta. Kivasti olikin värivalikoimaa interlockeissa, näitä olisi houkuttanut muutamassa muussakin värissä tehdä.Ja vähän toisenmallisiakin kaveriksi. Kyllä se tuo peittari kantinkääntäjineen on oiva kaveri näidenkin värkkäämisessä.

Melkoista hakemista oli bodien kokomitoituksen kanssa. Jo kauppojen bodeissa on keskenään heittoja, jopa keskenään saman liikkeen vaatteiden välillä, saati sitten näissä valmiista kaavoista tehtävissä. Harrasta vertailua ja mallailua eri kaavojen ja eri liikkeiden tuotantojen kanssa sai päätymään seuraavaan keskiarvoon:

- Kietaisubodyt, kaava SK 4/2006, kaavan koko 50cm vastasi keskimäärin kokoa 56cm. (Myös kukkabody tällä kaavalla) Tämä on tosi hyvän oloinen kaava, suosittelen!
- Piilo-body sekä alimman kuvan oranssi, kaava OB Happy Squirrel, kaavan koko 50cm vastasi keskimäärin kokoa 62cm
- Kirjekuori kaula-aukollisten alkuperä on kyllä nyt ihan hukkateillä, mutta joku SK-lehti 2000-luvun alkupuoliskolta, vastasi ihan oikeasti kokoaan.

Nyt sitten saisikin keskittää ompelutarmonsa kaikkeen muuhun kuin pikkuvaatteisiin, näyttää vahvasti siltä että tulokkaalla on ensimmäisten kuukausien joka päivälle oma vaatekertansa...!

6 kommenttia:

 1. Ihania pieniä vaateita ompelit :-) ja onneksi olkoon vielä :-))

  VastaaPoista
 2. Oivau! Mulla on vielä tuo bodyjen teko kokonaan kokeilematta, tosin kun ei ole saumuria eikä varsinkaan peittaria jne, niin aika kitumista trikoovaatteiden ompelu peruskoneella on. Mutta haaveissa siintä kyllä ainakin se saumuri, ja sit mä teen bodyjakin! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saumuri tosiaan helpottaa kummasti, ilman peittaria taas pärjää hyvinkin. Paitsi nyt kun sen on mennyt hankkimaan ;D

   Poista
 3. Voi että, miten suloisia! Kyllä vauvan kelpaa!

  VastaaPoista