sunnuntai 11. elokuuta 2013

Pimp my vessa - vuoden jälkeen

Vuosi sitten tehty vessan tuunaus on ylivoimaisesti blogin suosituin teksti tilastojen mukaan, edelleen päivittäin tuohon kirjoitukseen eksytään.
Avainsana näyttää olevan myös tilastoista löytyvät hakusanat, laattalattian maalaus, kaakelilattian maalaus. Joten nyt reilun vuoden käyttökokemuksen jälkeen lienee hyvä palata asiaan, oliko se nyt yhtään järkevä tuunaus vaiko ei.


Kertauksen vuoksi, lattian pesin siis aluksi maalipesulla, pohjalle Otex, ja sen päälle 3x Betolux.

Tuolla maaliyhdistelmällä odotin hyvää kulutuksen kestävyyttä, ja sitä se totta vie on ollutkin, jopa ylittänyt odotukset. Lattiaa pestään ja hinkataan päivittäin, ja tästä ei ole jälkeäkään näkyvillä.

Kolhujen kestävyydelle taas ei korkeita odotuksia asetettu, sanoohan sen maalaisjärkikin ettei maali laatan päällä kovia/teräviä iskuja kestä. Jäljet on siis jäänyt joistakin pudotelluista tavaroista.

Yllä olevat kaksi kuvaa otettu pöntön edustalta, muistelen noiden kolhujen tulleen heti alkuunsa kun ei ollut mattoa päällä suojaamassa.

Laatan koko 7cmx7cm
Ja tämä ylläoleva kuva taas on pöntön ja kaapin välistä, niin hämärästä kohdasta että ihan yllätyin kun nämä jäljet syynätessä löysin. Jotakin tuohon siis toistuvasti pudotellaan jonkun toimesta?!

Mutta summa summarum, edelleen suosittelen lämpimästi laattalattian maalausta, kun etsii ei-lopullista ratkaisua ankeisiin lattioihin. Sata kertaa mieluummin tartun nytkin sutiin ja paikkamaalaan nuo tulleet kolhut kuin katselisin ja ahdistuisin siitä entisestä lattiasta.
Yleissilmäyksella vessaan noita syntyneitä kolhuja ei edes huomaa, ja pääsääntöisesti meillä on matto lattialla.


Dc fix näyttää olevan myös yksi suosituimmista hakusanoista. Se siis on vedetty kaappien oviin (ja lukuisiin muihin paikkoihin meillä...), ja ei minun dc-fanitus häviä mihinkään! Mitään jälkeä käytöstä ei fixeihin ole jäänyt.
Lupasin jo silloin vuosi sitten laittaa kuvaa miten teen nuo kulmat, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! En siis leikkaa kulmasta palaa pois, niin kuin esim. kirjoja päällystäessä tehdään. Leikkaan kulmaan viillon viistosti, ja taivutan laidat nätisti piiloon. Tässä esimerkki kuvassa olen pyöräyttänyt juuri väärinpäin, fiksumpaa on kääntää niin että taitettu kulma menee sille puolelle joka ei jää esille, eli tässä tapauksessa olisi pitänyt kääntää tuonne oven alaosaan päin.

Dc-fix lattia hakusanan bongasin myös tilastoista. Ja mihinpä allekirjoittanut ei olisi fixiä kokeillut... :D Keittiön (ahdistava ja epäkäytännöllinen) valkoinen laattalattia toimi koekappaleena kun muutaman laatan päälle kokeilin dc fixiä. Kivan näköinen, helppo laittaa, mutta ei pitkäaikainen ilo. Lattialla siirreltävät tuolit yms. jättivät nopeasti jälkensä, reunat lähtivät rullaantumaan jne. Eli tuohon käyttöön en omalla kokemuksella lähde suosittelemaan.

Että sellainen tarinointi tällä kertaa, toivottavasti tästä on hyötyä pikaremppaa suunnitteleville :)

5 kommenttia:

 1. On se vaan niin tyylikäs vessa. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Minäkin tykkään, yhä vain, mikä on lähes ihme kun yleensä kaipaan vaihtelua vähän väliä :)

  VastaaPoista
 3. Oliko dc-fix liukas astuttava?? Itsellä mielessä pyörii ajatus muovimaton päällystämisestä juurikin keittiössä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan tuo puujäljitelmä, olisikin ollut loistava meidän keittiön liian liukkaalle laatalle. Muovimaton ehkä kuitenkin mieluummin maalaisin :)

   Poista
  2. Maalaus ei valitettavasti onnistu kun olemme vuokralla.. :(

   Poista