perjantai 18. lokakuuta 2013

Villa Harmaa

Vauvan vaatekaapissa oli vielä villapuvun mentävä aukko. Ja kun sen verran on tuota realiteettia onneksi tarttunut vuosien varrella, en edes kuvitellut neulovani moista. Ompelemaan kierrätyshengessä siis!

Nämä tuunaus-jutut olisi tietty hyvä aloittaa sillä alkuperäisellä kuvalla, mutta eihän sitä siinä mahottomassa alkuinnostuksessa ja tohinassa muista, sakset vaan lentää töihin.
Mutta, jokainen osaa varmaan kuvitella ihan tavallisen, harmaan villapaidan jonka ketjuliike on myynyt joskus koossa (miesten) 50. Tämä yksilö kiersi hyväkuntoisena kirpparin kautta minun tuhottavaksi.
Kaavan pohjaksi valikoin tarkoituksella vanhempaa OttoBren tuotantoa (yöpuku 4/03), oli sitä tarvittavaa väljyyttä jo valmiiksi. Ja olihan sitä niin paljon että piti ihan kaventaakin. Pituutta myös lahkeisiin ja hihoihin, ja sopivaa mallausta leikkausvaiheessa että sai valmiit resorit hyödyntää suoraan.
Ja huppu, voi huppu, se ikuisuusongelma. Jotenkin se täydentää vaatteen, on se piste i:n päälle. Mutta kuinka epäkäytännöllinen se on, varsinkin makoilevalle mallille välikerroksessa.
Kompromissi siis, neppareilla kiinnitettävä huppu. Saapi pois silloin kun tämä tulee haalarin alle, mutta käytössä jos vaikka sattuu tarve tulemaan.
Keltainen valikoitui harmaan kaveriksi ihan vain sen takia kun se oli ainoa oikean mittainen vetskari mikä jemmasta löytyi. Hupun vuorina jättipalloa, ja osuipa ikävän näköisesti nuo pallot kun tästä vinkkelistä katsoo!

Tykkään, tykkään, tykkään! Ihan suoraan myönnän mopon menneen jo kauas, seuraava villapaita silputtuna jo, ja kirpparille täytenee lähteä bongailemaan lisää tuhottavaa. Jotenkin tämä kierrätysompelu on erityisen lähellä sydäntä ♥

Ja samaan värimaailmaan ja aiheeseen vielä.
Ihan pappaa pikkuiselle, sama kaava kuin edellisessä, minun villatakin jämistä.

19 kommenttia:

 1. Ihania! Mäkin rakastan kierrätysompelua:) Siinä on materiaalia aina rajallinen määrä, joten välillä pitää oikein miettiä, kuinka kankaan saa hyödynnettyä parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luovuus pääsee kukkimaan kierrätyksien kanssa :) mutta on niissä se ongelma että iskee se rimakauhu, miten varmasti parhaiten hyödyntää jotkut erityisen ihanat!

   Poista
 2. jestas miten siisti, ja ne värit, upeat!!!

  VastaaPoista
 3. Ihania. Kierrätysompelu = ♥. Siinä on sitä jotain.

  VastaaPoista
 4. Jos minulle koskaanikinä siunautuu lapsia sinä saat olla kyllä niiden virallinen vaatettaja! Ihania. Tuo harmaan ja keltasen liitto vaan on niiin... oi että!

  VastaaPoista
 5. Ihania molemmat! Näppärä keksintö tuo irrotettava huppu :)

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtavia kierrätysompeluksia!

  VastaaPoista
 7. Aah, kierrätysompelu on kyllä niin siistiä ja aina yhtä jännääkin! Ja mikä myös hienoa: ei tule yllätyksiä kankaan laadun kanssa, kun sitä on jo käytetty ja laatu todettu :) Ihania takkeja olet kyllä tehnyt, kerta kaikkiaan.

  VastaaPoista
 8. Ihania. Tosi kiva tuo irtohuppu. :)

  VastaaPoista
 9. Eikä, miten mageita! Harmi ettei itsellä kaapeissa ole yhtään ylimääräisiä villapaitoja..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan ollut, idean iskiessä tulikin pikareissu lähikirpparille :D Harmittaa ettei kivoja ja sopivan hintaisia puuvillaneuleita tullut vastaan, niistäkin tulisi niiiin herkut haalarit!

   Poista
 10. Mahtavaa kierrätysompelua, tuo neuletakki on aivan syötävä! Keltainen sopii harmaan kanssa loistavasti!

  VastaaPoista