tiistai 1. huhtikuuta 2014

Pimp my keittiö

Kevään tulon huomaa meillä viimeistään siinä vaiheessa kun kaivelen maalipurkkeja esiin normaaliakin useammin. Nyt kohteena keittiö.
Ennen
Keittiömme on alkuperäinen, 90-luvun alusta. Onneksi kaapin ovet ja muut on kuitenkin ajattomat, eikä silmille tuo alkuperäisyys ole hyppinyt. Kulunut toki, ja kuten kuvasta näkyy, alakaapistossa on alunperin tullut suunnitteluvirhe, ja ovi siitä lähtikin pois.
Keittiö oli kuitenkin koko valkoinen, ja sitähän minä en voi sietää. Tasot vetäisin jo aikoja sitten dc-fixillä, samoin nuo pikkulokeroiden etusivut.
Aikani photoshoppasin ja suunnittelin, satasen budjetilla taas Bauhausiin, ja päädyin pienessä face-liftissä yllättävän maltilliseen lopputulokseen.
Kaappien ovet ja rungot maalasin kaikki uusiksi, yläosaan tuore valkoinen, ja alaosasto mustaksi. Oli muuten huikea ero kun kellastunut valkoinen sai uuden maalipinnan! Maalina Sandolin vesiohenteinen kalustemaali (pohja+pinta), pienellä vaahtomuovitelalla.


Toisen sivun alakaapeista otin loputkin ovet irti, tilalle verhovaijeri ja verhot. Optista omenaa löytyi kaapista joten sitä siis, vaikkei ehkä paras ratkaisu ole kun kuvio katkeaa ikävästi. Mutta tämähän tässä on huippua kun verhojen vaihtelulla saa helposti aina uutta ilmettä!


Ovien pallot dc-fixiä, samoin muutamat metalliset yksityiskohdat.
Uusi lamppukin...
...ja vuosien aikomisen jälkeen String pocket raw-versiona. Vaikeinta Stringin kanssa on vain päättää että mitä aarteita siihen laittaa! Hylly tilattu täältä, Lauran vinkistä. Hylly matkasi ilman postikuluja Ruotsista viikossa perille.
Tämä postaus sisältää runsaasti siivousta, lavastamista, sekä tavaroiden piilottelua ja siirtelyä, ei meillä ole ikinä noin siistiä keittiössä. Terveisin Perhe Sottapyttynen.
Ennen-jälkeen
Ei mikään huisin iso muutos, mutta kummasti tuo kuitenkin piristää. Jaksaa jatkaa sen The Keittiön remonttisuunnitelmia, sitten joskus kun sen aika koittaa.
Unelmien keittiö löytyisi todennäköisesti Kvikin Verner Panton Collectionista.
Minä niiiiin tykkään!

Tuunauksen tarkkaa hintaa en osaa arvioida, mm. pohjamaalia ja valkoinen kalustemaali löytyi kaapista ennestään, mutta noin satasen pintaan menee. Ja maaleja ja dc-fixiä ja reippaasti yli seuraaviinkin projekteihin.
****************
Dc-fix erinäisine käyttökohteineen on koko ajan blogin suosituimpia hakusanoja, joten tässäpä muutama sana dc-fixistä keittiön tasoissa.
 Laitoin siis mustan puujäljitelmän tasoihin 1,5v sitten. Muovin kestävyys on yllättänyt. Esim. hellan ja altaan käytöstä ei ole tullut mitään jälkiä vaikka niin etukäteen oletin. 
Muutama viiltokohta löytyy, näihin syy lienee käyttäjissä.
 Jälkiä löytyy myös kahvinkeittimen luota, sitä kun siirrellään ees ja taas.
Tämä ongelma ratkesi sillä että törkkäsin keittimen alle Sarviksen tarjottimen.
Dc-fixin laittaminen tasoihin oli kuitenkin ihan kamalaa. Niin kamalaa etten siihen alkanut uudestaan, vaikka suunnitelmassa tasoille olisi tullut puunsävyä, sitä kun muusta asunnosta löytyy mm. parketista ja olohuoneen retrokalusteista. Mutta ehei, tämä saa pysyä paikallaan niin kauan kun hyvältä näyttää.

20 kommenttia:

 1. Kiva uudistus pikkurahalla, ilme muuttui kummasti! :) Tähän samaan kirjoitan vielä kiitokset vinkistä jonka joskus aikoja sitten kirjoitit, nimittäin vessan muovimaton maalaus! Vihdoin uskalsin tarttua telaan ja nyt on meidänkin vessassa uusi ilme, kiitos rohkaisevien sanojesi :) ...ei sillä että remontti olisi pelkässä maalauksessa lopulta kestänyt, mutta pohja on kivan valkoinen entisen haaleankeltaisen sijaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin tuossa jokin aika sitten että tartuitko telaan, kiva kun autoin rohkaisemaan! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minäkin tykkään, vaikka hitusen olen hämmästynyt miten väritön ratkaisu minun tekemäksi :)

   Poista
 3. Ihan mielettömän hiano! Tästä inspiroituneena meilläkin on varmasti kesällä edessä tän tyyppinen ratkaisu! Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitahan sitten kuvia, minä tykkään katsella tuunausjuttuja, miten pienelläkin budjetilla saa hienoja muutoksia :)

   Poista
 4. Aika mahtava lopputulos!!!!
  Onko sulla tason päällystämisestä postausta? Miten sait tehtyä reunat siististi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päällystämisestä ei valitettavasti ole erillistä juttua. Reunat meni vaihdellen siististi. Tasojen ulkolaidat on taivutetut, eli ne meni hyvinkin nätisti.
   Seinää vasten onnistui myös mukavasti kun kohdistin valmiin reunan menemään sinne, ei tarvinnut erikseen leikellä. Omat haasteensa toki toi jo ajan myötä hieman eläneet, eli ei enää viiva suorat seinät.
   Päädyt leikkasin pienillä terävillä saksilla ja mattopuukolla. Valmiiksi en leikannut kalvoa oikean mittaiseksi, varmempi lopputulos kun leikkasi vasta kun oli rullalta siihen asti päällystänyt.
   Hanan ja altaan kohta oli se vaikein osuus, noita kun ei viitsinyt tämän projektin takia alkaa irrottelemaan. Helpompi olisi näiden kohdalla ollut mitata ja leikata aukot valmiiksi kalvoon ennen kiinnittämistä, niin en kuitenkaan tehnyt vaan leikkasin aukot sitä mukaa kun tuli kohdalle. Ja sehän on selvä että näin ei täydellistä lopputulosta tullut, hanan kohdalle jouduin leikkaamaan yhden poikkiviillon seinään päin että sain asettumaan, altaan kohdalla leikkaus ei ole täydellinen, mutta eipä tuo hyppää silmille ellei osaa katsoa.
   Kaverin kanssa varmasti helpompi vetää, nimimerkillä minä-ihan-ite-ihan-yksin-vaikka-helpommallakin-pääsisi ;)
   Kysy vain lisää vinkkejä jos mieleen tulee :)

   Poista
 5. Kiva homma, että olet saanut vinkin ostopaikasta blogistani :) Hassua miten paljon edullisempi se oli tuolla mitä näissä perinteisissä finishdesignshopeissa :) Menin vielä ostohyvityksen kautta sivuille niin sain muistaakseni vitosen hinnasta takaisin! Selvää säästö siis ;)

  VastaaPoista
 6. Hieno! Pienellä tuunauksella aivan mielettömän upea lopputulos :) Me tehtiin viime kesänä saunaremontti, kirjoitin siitä eilen blogiini ja kuvia on myös :)

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtava keittiö! Kelpais mullekin :)

  VastaaPoista