keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kauluksen sauman piilottaminen, helppo ohje

Tässäpäs ohje yhteen tapaan piilottaa pystykauluksen (svetaritakit jne.) sauma, sellainen oikein helppo keino. Tämän pitäisi soveltua myös hupun sauman piilotukseen, siitä joku sananen lopussa.

Ihan ensimmäisenä, leikkausvaiheessa, lisätään kauluksen korkeuteen pari senttiä. Jos kauluksen tekee kahdesta kappaleesta (sisä- ja ulkopuoli erikseen), tuo pari senttiä lisätään sisäpuolelle jäävään kappaleeseen.

Sitten ommellaan ihan normaaliin malliin vaate kasaan, hihat, sivusaumat jne.
Kaulus ommellaan kiinni ulkopuolelle jäävältä puolelta. Vetskarikin hurautetaan tässä vaiheessa. Muista huomioida vetoketjua kiinnittäessä että sitä kaulusta jää pari senttiä enemmän sisäpuolelle.
Pitäisi näyttää nyt tältä:
Sitten napataan ne ylimääräiset pari senttiä näppeihin ja käännetään. (Minulla ei nyt tuossa kyllä kahta senttiä ole, onnistuu siis vähemmälläkin mutta helpompi tuolla parilla sentillä.)
Siis käännetään, ja neulataan kiinni just tuohon sauman alle. Tähän malliin:
Sitten ommellaan peittarilla tai ompelukoneella. Huomioi alalangan väri itse takin väriseksi.
Tältä se sitten näyttää:
 Ja oikealta puolelta:

Sitten ei olekaan kuin viimeistely hommat, ja valmista tuli!


Kaava oma sovellus Ottobren Casual Gardista. Olipa muuten sihtaaminen ja mallaaminen että sai metrin pätkästä raglansaumojen raidat ja kaikki kohdilleen! Pituutta kuitenkin 80cm vetoketjun verran.

Ja tämän ohjeen soveltamisesta hupun kanssa. Kertaakaan en ole kokeillut mutta ajatuksen tasolla pitäisi toimia niin että se ylimääräiset pari senttiä leikataan hupun vuoriin, eka saumuroidaan hupun ulkopuoli kiinni, ja sitten taitetaan ja ommellaan samalla tavalla kuin tässäkin. Hupun alakulmia hieman pohdin että mitenkä lie menee, pitäisi kokeilla käytännössä. Huikkaa jos ehdit kokeilla ensin!

5 kommenttia:

 1. Ihana takki! Kiitos myös ohjeesta. Hupussa olen kokeillut ja toimii siinäkin. Mistä tuo sun kaunis sovitusnukke on peräisin? Tahtoo samanlaisen...

  VastaaPoista
 2. Hyvä tietää että toimii siinäkin :)
  Jyskissä oli joskus viime vuoden puolella näitä tyttökavereita :)

  VastaaPoista
 3. Kiva, iloinen takki! Ohje olikin todella selkeä.

  VastaaPoista
 4. Kiva takki ja tosiaankin helpon kuuloinen ohje. Näinköhän ois myös käytännössä.... :)

  VastaaPoista