sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Ei irtoa otsikkoa, ei sitten millään! Eikä näissä tuotoksissakaan varsinaista jutun juurta tai suurta ideaa taustalta löydy, olipahan vain vimmattu visio ja inspiraatio, siitä syntyi nämä.

Kirpparilta uusiokäyttöön ostettu puuvillaneule eurolla, mielessä jotain haalarihommaa vauvalle. Ja haalarihomma niistä tuli, ja enpä muistakkaan milloin olisin näin summassa saksinut ja hatusta vetänyt.
Neule oli sen verran pieni ettei siihen mitään valmista kaavaa saanut mallattua, kurkkasin Ottobresta miltä näyttää Snailwalk-pöksyjen kaavat, ja ne takaraivossa saksin menemään sen mukaan miten neuletta riitti. Ja rasti seinään, haarakiilankin värkkäsin! (ja purin sen vain kerran...)
Säätövaraa jatkopaloilla varuistetuissa henkseleissä parin nepparin verran.
Neuleen hihoista "resorit" lahkeisiin, ja kun näissäkin on säätövaraa lököttävän haaran ja neppareiden lisäksi, veikkaan näiden olevan melkoisen pitkäikäiset pöksyt. Mikä onkin hyvä juttu, sillä näistä tuli tosi mieluisat, vaikka kovin epäileväinen saksiessani olinkin. Nyt voi sitten vaan harmitella että kun ei sitä kaavaa ole, kaikki todennäköisyys laithan sen sössii että toista kertaa yhtä hyvät summassa tekisi.
Samassa vimmatussa visiossa bodykin (kaavana omalle pallerolle fiksattu Kisuliini), ja onhan se herkku! Melonit ongittu Eurokankaan palalaareista, tosi lirua trikoota, vähän turhankin lirua tähän käyttöön. Mutta kun oli ihan pakko, niin vahvasti nämä vimmatut tuntuivat yhteen kuuluvan.
Tiesittekö että meloni on marja?

19 kommenttia:

 1. On hienot haalaripöksyt! Ymmärrän harmisi siitä, ettei tismalleen samanlaista ehkä saa enää. Hauskat melonit sopivat mainiosti pariksi housuille. Kaikkea uutta sitä vielä oppiikin, en tosiaankaan tiennyt melonin olevan marja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin internetin ihmeellinen maailma minua valisti, ja piti toki jakaa tieto eteenpäin ;)

   Poista
 2. onpa makea setti, melkeinpa harmittaa että meillä enää ole haalarien käyttäjiä. Mutta oikeasti ei harmittaa, pöksyt vain on mainiot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mainiolle käyttäjälle mainiot pöksyt :)

   Poista
 3. Sika söpö setti! Hyvin saksittu summassa :)

  VastaaPoista
 4. Tosi söpö! Olen itsekin katsellut tuota melonikangasta Eurokankaan palalaareissa, ja miettinyt, mitä siitä tekisi, sen verran kiva kuosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin kiva ettei sitä voinut sinne jättää. Harmittavan lirua vain tosiaan, karsii käyttöaiheita.

   Poista
 5. Kiva setti. Haalareiden malli on tosi kiva. Vanhasta uutta-ompelut on parhautta.

  VastaaPoista
 6. Hieno tuunaus ja hyvin sopii tuo "marjabody" kaveriksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin nämä passasi jotenkin niin hyvin yhteen :)

   Poista
 7. Aivan mahtava parivaljakko! joillakin sitä on vaan tuota taitoa summassa saksia ja saada siitä vielä käyttökelpoinen vaate. *ihan vähän vihertää ja kaivelee kaavakasaa* ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harvoin minäkään ihan näin summassa saksin, olinkin tosi yllättänyt kuinka hyvin onnistui :)

   Poista
 8. Hienot pöksyt. Tuolla tyylillä sais kätevästi pienille lämmikettä talveen ku löytäisi kirpparilta jotain hienoja villapaitoja. vaatis kyllä konttaajille vahvikkeet polviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan malliin olen käyttänytkin villapaitoja, viime talvenakin villapuvut vauvalla oli tehty vanhoista villapaidoista :) Mahtava rahan säästökin siinä tulee, villapuvut ja villakankaat on melkoisen tyyriitä uutena. Nyt minulla odottelee tuolla 2e merinovillaneulepusero muuttumista vauvan tämän talven puvuksi :)

   Poista
 9. Komppaan edellisiä: Tosi hienot!

  VastaaPoista