lauantai 6. syyskuuta 2014

Kirppu meni torille

Tämän päivän kirpparireissun innostamana piiiitkästä aikaa ostoksia tännekin esille.
Lähdin täsmäiskuna hakemaan Kontista poikasille sadetakkeja, jotka sieltä löytyikin, ja toki pari ylimääräistä löytöäkin.

Finlaysonin tyynyliinoja kaksinkappalein, uusia retroja herkuissa väreissä. Aika vähän nykyään ostan retrotekstiilejä kirppiksiltä, usein hinta ja laatu tai kuosi ei kohtaa, ja olen oppinut myös sen että kaikkea kaunista ei tarvitse omistaa :) Näillä hintaa oli varsin kohtuulliset 2e/kpl joten mukaan tarttui.
Tupperin koulubussi lienee jo klassikoksi laskettava lelu. Muistan leikkineeni lapsena jonkun muun bussilla samalla haikaillen itselleni samanlaista, nyt minä sen sain! ...Ei kun siis vauvallehan minä tämän, tietysti. Mistähän vuodesta asti lie tämä ollut Tuppertoysin valikoimassa.
Pinterestistä löytyi koosteena Tupperin leluja, muistelen leikkineeni myös Nooan arkki-lelulla, sellainen olisi mukava löytö myös.
Ei tämä priima ollut, takaluukku jäänyt matkan varrelle, siksi vitosen hintalapun kanssa piti hetki arpoa. Nostalgia vei kuitenkin mennessään.

Minusta on kuoriutunut melkoinen lelufriikki tuon meidän iltatähtösen myötä. Nykyään kirppareiden lelukorit on niitä suosikkiosastoja, ja ilahduttavan paljon hyviä löytöjä niistä tekeekin, tässäpä pari aiemmilta reissuilta.
Sankyo 1992 Made in Malaysia
 Maailman ihanin soittorasia ♥ Tämä hurmasi minut täysin, sävelmän soidessa liikkuu myös nallen korvat, silmät sekä tassut nostavat kameraa, ja kun nalle ottaa kuvan, syttyy salamavalo. Hintaa taisi olla 2 euroa.
Tai liikemekanismin suhteen aikamuoto pitäisi olla liikkui, liike kun valitettavasti lakkasi vauvan ahkerassa käytössä :( Ääni kuitenkin toimii, pitäisi ottaa selville kuinka hirveissä hinnoissa tällaisten korjaamiset kellosepällä olisi.
Fisher-Pricen puhelinta olen aina kirppareilla vilkuillut, hinnat vain on olleet melkoisia. Mikä on toki ymmärrettävää, Fp:n lelut kun on kuitenkin laadukkaita leluja. Tämän hinta 2,5e tuntui varsin sopivalta. Samalla reissulla ostin myös muutaman muun Fp:n lelun, samalla edullisella hintatasolla kun oli myynnissä.
Laadukkaat ja kestävät, perinteiset ja vanhemmat lelut on erityisesti minun mieleen, enimmäkseen niistä vauvan leluvarasto koostuukin.
Atomit
Joitakin leluja on säästynyt myös omasta lapsuudesta.
Taustalla oleva kuvakirja Made on Finland / Voittopohjola
Pinottavat Disney-laatikot Made in West Germany.
Sankyo 1974, sävelmänä Jaakko-kulta.

No niin, sepäs polveili asia vähän aiheesta aiheen viereen. Sitten pitääkin kysyä että tykkäättekö te lukea kirpparipostauksia? Toisten blogeissa ne on yksiä minun suosikkiaiheita, jostain syystä vain ei ole tullut omia tänne juuri rustattua. Mutta siihenhän saadaan asian tolan muutos jos teitä minun satunnaiset löydöt kiinnostaa :)

10 kommenttia:

 1. Wau! ei silloin kirpparilta mitään löydä edullisesti, kun mie sinne eksy.
  Nämä kaikki niin klassikkoja <3. Kelpaisivat myös tänne. Ihania!

  Kiinnostaa lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin tuurista kiinni tuo kirpparikiertely, välillä menee pitkiä aikoja ettei mitään löydy järkevään hintaan.

   Poista
 2. Hienot löydöt. Kyllä minä ainakin tykkään lukea myös kirpparilöydöistä! Itsekin kirppareita kiertelen, mutten ole blogiin löytöjä laittanut kankaita lukuunottamatta (valmiina vaatteena).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä blogiin, minä tykkään tosi paljon kirpparipostauksista :)

   Poista
 3. Toisten kirpparilöytöjä on aina kiva katsella! Nostalgiset nuo atomit, taitaa olla tuttuja omasta lapsuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Atomit on tosiaan jo melkoisen vanhoja, ja ihmeen kestäviä vaikka muovia ovatkin!

   Poista
 4. Hyviä löytöjä :) Kyllä mä ainakin tykkään lukea jos ei oo niin hyvää löytöä et kateus iskee :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän se suola toisten kirpparilöytöjä katsellessa se kateus :D

   Poista
 5. Tykkään! Varsinkin, jos kerrotaan että miltä kirpparilta. En ole Oulusta vielä löytänyt suosikkikirppistä, on kyllä monta isoa mutta löytöjä tekee harvoin. Naapurikuntien pikkukirppiksiltä taas oon tehny huippulöytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan varsinaista suosikkia ole, ne muutama vakio missä enemmän käyn. Pitäisi kyllä taas pitkästä aikaa käydä koluamassa noita lähikuntia :)

   Poista