keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Luova kaaos

 **Varoitus! Tämä postaus saattaa järkyttää herkimpiä lukijoita, ei suositella mm. minimalisteille ja siivousfriikeille.**

Minulla on aina ainakin yksi ompelus työn alla, ja yleensä viisi seuraavaa jonossa. Siksi ompelusoppeani vallitseekin käytännössä aina luova kaaos, niin kuin minä nätisti tuota hyrskyn myrskyä nimitän. Onnea on se oma soppi, saa yleensä ollakin ihan hyrskyn myrskyn!

Ompelujonossa olisi nytkin sitä sun tätä, enemmän kuin se viisi, mutta kun joskus tökkää.
Ei nappaa, ei innosta.
Ei kulje, ei luista.
Jumii ihan, on plääh, vaikka ne tarpeet ja ideatkin olisi.
Silloin onkin hyvä hetki tehdä vähän argeologisia kaivauksia tuolla luovassa kaaoksessa.

Miten ei ole taaskaan nämä kaikki romppeet kulkeutuneet takaisin paikoilleen, kuka on pudotellut taas sata ja yksi nuppineulaa lattialle, langan pätkistä puhumattakaan. Ja kangaspölystä, huhheijaa!
Ooo, täällähän tämä kadonnut lankarulla kavereineen, ja tämä kaava, minähän tiesin että olen sen varmasti valmiiksi piirtänyt!


Mikä on taas laatikot myllännyt, vaikka ne muka niin hyvin on purnukoineen ja rasioineen organisoitu.

Uskaltaako kangaskaappeja näyttääkään...
Joustavien kankaiden kaappi


Joustamattomien kaappi


...puhumattakaan noista epämääräisistä kangasläjistä, jotka on valloittaneet tilat kaappien ulkopuolelta...


Kankaitten silittely ja pyörittelyhän on suurin piirtein terapiaa, ja ihan argeologiaa kun lähtee muistelemaan mistä, milloin ja mitä varten on mikäkin hankittu. Aika kaukaa jo vanhimmat, ja voi mitä muistoja niin monessa mukana! Mihinköhän tämä ja tämäkin vielä riittäisi... Ja jos rullailisi näitä tässä samalla, sopisiko ne sitten paremmin? (Sopi ne!)

Mitenköhän nämä järjestelisi, koodaisiko lajin mukaan, vai kuosit ja yksiväriset omaansa, vai iloinen sekamelska?
Vaiko väreittäin sittenkin?
Joo, näin on hyvä!
Ei enää läjiä siellä sun täällä, kaikki nätisti ja järkevästi mahdutettuna.
Kyllähän laatikotkin paremmin palvelee kun on taas säntilleen organisoitu!
Ehkä sille inspiraatiollekin taas tilaa riittäisi? :)
Miltä sinun ompelunurkkasi ja kaappisi näyttää, aina ojennuksessa vai lentääkö luovuus paremmin sekamelskassa?

14 kommenttia:

 1. Ihanan värikästä...minulla ei ole kangasläjiä tms muuan kangas löytyy ja biljoonavuotta vanha ompelukonekin pölyttyy vaatehuoneessa.. kunpa osais ommella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on usein monta kertaa parempia nuo biljoona vuotta vanhat koneet kuin uudet! Ja ompelutaidon suhteen voin lohduttaa että jos minä opin niin ei se kovin vaikeaa voi olla, rohkeasti vain kokeilemaan :)

   Poista
 2. Sinulla on herkullisen värisiä kankaita! Ja ihania purkkeja säilytykseen. Samalla luova kaaos nimellä minäkin nimitän huoneeni "sotkua" :). Pyrin kyllä pääsääntöisesti pitämään kaiken ojennuksessa, mutta kieltämättä sinne leviää tavarat helposti. Lisäksi huoneessa pyörähtää 5-vuotias taiteilija, jonka jäljiltä löytyy kaikkea mahdollista mitä ihmeellisimmistä paikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaikeaa kesken suurimman inspiraation ja luomisen vimman ehtiä laittamaan tavarat paikoilleen, mutta jollain kierolla tavalla tykkään sitten kyllä siivota ja järjestellä tuota kaaostani.

   Poista
 3. Hehee, mulla näyttää ihan samalta. Langan pätkiä ajelehtii lattialla ja laatikot on siistit vain hetken. Kangaskaappi on niin täynnä, että kun inspiraation iskiessä yhden menee välistä vetämään, niin taas on pinot levällään. No, itsepähän siellä seassa majailen ;) Aina aika ajoin saan kohtauksen ja siivoan koko huoneen. Ihana kangasvarasto sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvä että on muitakin :D Tämä rullaus selkeästi auttoi tuohon kangaskaappi kaaokseen ja pinojen leviämiseen.

   Poista
 4. Voi mitä aarteita sulle noiden ovien taakse kätkeytyykään! Ihan herkkupaloja! Ja mun ompelupöytä on ihan samannäköinen = kaaos. Haaveilen kunnon työtasosta jolle kaikki koneet mahtuisi nätisti vierekkäin ja paljon lisää säilytystilaa. Tosin kankaat vie jo nykyiselläänkin kaksi ja puoli täyskorkeaa komeroa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vauvan hoitoalusta tuossa samalla työtasolla, muuten koneet sopisikin nätisti rinnakkain. Tilaa tälle harrastukselle ei liene kuitenkaan koskaan liikaa ;)

   Poista
 5. Ihania kankaita! Tosi hienossa järjestyksessä, varmasti löytyy aina se, mitä etsii. Minulla ei ole varsinaista kangaskaappia, joten kankaita on tällä hetkellä monessakin eri paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä (ainakin hetkellinen) järjestys kummasti auttaa oikeiden kankaiden löytämisessä.

   Poista
 6. Oih, mikä määrä ihania kankaita - ja kuinka paljon säilytystilaa!
  Oma ongelmani on se, että käsityöharrastukseni ei rajoitu vain ompeluun, vaan sen rinnalla kulkevat myös mm. neulonta ja virkkaus, korttiaskartelut, miniatyyrit... Kaiken materiaalin varastointiin on käytössä periaatteessa vain yksi kaappi (käytännössä tavarat valtaavat tilaa hyllyköistä ja muistakin kaapeista) ja kaikkeen tekemiseen vain yksi pöytä, joka ei koollaan päätä huimaa. Usein ideat vaihtuvat lennosta ja kesken ompelun saatankin saada mahtavan kortti-idean, joka täytyy toteuttaa heti - pöytä siis pursuaa keskeneräisiä projekteja laidasta laitaan. Eilen illalla pöydälläni oli sekaisin sulassa sovussa mm. ompelukone, lankarullat, nuppineulat, sakset, keskeneräinen trikoopaita kera ompelua odottavien resoreiden, kahdet pyöröpuikot ja kadonneet silmukkamerkit (siellähän ne olikin!), vajaa kerä puuvillalankaa, pingotusta odottava huivi, kiertoon menossa oleva nukkekotikirja, korttipohja, kuviopapereita, leimasinmuste, paidan kaavat, kaksi palaa trikookankaita ja niiden alla epämääräinen kasa "jotain". Järjestelmällisenä ihmisenä tuo sekasotku ja siitä johtuva tilan puute pöydällä tympii kyllä aika usein ja pyrinkin raivaamaan pöytäni siistiksi kerran viikossa. Viimeisten kuviesi inspiroimana taidankin pitää tänään siivousillan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanan luovalta! :D Ihan kokonainen huone, useampine pöytineen, hyllyineen ja kaappeineen olisi kyllä mahtava.

   Poista
 7. Mulla on kankaat ikean hyllykössä laatikoissa materiaaleittain. Yhdessä yksiväriset trikoot, toisessa kuviolliset, kolmannessa resorit jne.
  Ompelupöydälle mahtuu ompelukone ja saumuri rinnakkain, ompelutarvikkeet on pöydän kaapissa ja ikean korissa.
  Kaikki hyvässä järjestyksessä ja aina takaisin paikoilleen heti, jotta voin ommella ommella ja ommella erittäin helposti!
  Tarkkako oon? Ehkäpä, mutta tykkään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tämähän on ihailtavaa, vau! Voi kun sitä joskus itsekin oppisi...

   Poista