tiistai 2. joulukuuta 2014

Vuoden kierto

Totesin sen edellisen kerran reilu kuusi vuotta sitten, ja totean sen nyt uudestaan; oman lapsen ensimmäinen vuosi on takuuvarmasti se ihmisen elämän nopein ajanjakso.
Tähän päivään asti peikkopojan ikää laskettiin kuukausissa, nyt vuosissa.
Neuvolan terveydenhoitaja totesi silloin vuosi sitten kotikäynnillään että ensimmäisen lapsen kanssa harjoitellaan, toinen menee rutiinilla ja kolmannesta nauttii. Voi kuinka minä tuon allekirjoitan! Olen nauttinut äitiydestä, vauvasta, tietysti jokaisella kerralla, mutta nyt se on ollut erilaista. En tiedä missä se perimmäinen syy on, siinä lapsimäärässä, omassa kokemuksessa, iässä vaiko missä, mutta nauttinut olen koko rahan edestä.
On erilaista olla äiti kolme- kuin kaksikymppisenä. Ei parempaa tai huonompaa, mutta erilaista.
Kaikista omista odotuksista huolimatta olen jaksanut valvomiset, vauvan kipuilut ja muut vauvavuoden vaikeudet kevyemmin tällä kertaa. Kaikilla niillä tämän vuoden tummemmillakin pilvillä on ollut kultaiset reunukset. Vieläkään ei kokonaisilla öillä mennä, ei todellakaan, mutta jotenkin tuosta pienestä ihmisestä saa ammennettua energiaa niin ettei sinne väsymyksen alle uuvu.
Ehkä vuodet on kasvattaneet äitiäkin, kärsivällisyyttä, sietokykyä. Ehkä nyt on vain kantapään kautta opittuna kuinka lyhyt hetki se vuosi onkaan, kuinka korvaamattomia ja kallisarvoisia ne hetket ovat.
Ihana, kaunis, katkeransuloinen vuosi, hyvää syntymäpäivää mussukka ♥

********************
Alemmissa kuvissa peikkopojan uudet lappuhaalarit, nämä on jotain niin sööttiä!
Kaavana näissäkin Ottobren Back to 70's.
Kangas jämäkkää retroa, sain vuosia sitten mahtavalta työkaverilta läjän retroverhoja, joiden joukossa oli myös nämä raidat. Että kiitos vielä K, ja terveiset jos käyt vielä täällä kurkkimassa! :)

19 kommenttia:

 1. Onnea 1vuotiaalle ihanuudelle! Ihania kuvia ja vitsi mikä ihana kakku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kakkukin onnistui kohtuudella, ihme kyllä, minä kun olen kaikkea muuta kuin leipuri...!

   Poista
 2. Onnea 1-vuotiaalle. Mahtava kuvakollaasi <3 Meidän pienin täyttää ensi viikolla vuoden <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, muistelinkin että ihan lähekkäin oli syntymäpäivät :)

   Poista
 3. Jestas miten ihania vaatteita näkyikään kuvakollaasissa <3 Ja nuo lappuhaalarit on kyllä mageet! :) Paljon onnea vuoden vanhalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden vanhan puolesta kiitokset! Paljon on vaatteita kierrossa pyörinyt, Lillittimet selvästi oli suosikit kun kahteen kuukausikuvaan pääsi, ja huomasin senkin nyt vasta kollaasia kootessa :)

   Poista
 4. Paljon onnea! Voin kyllä allerkirjoittaa nuo tuntemuksesi, itsekin olen nauttinut lapsistani kerta kerralta enemmän. Vaikka ensimmäisten kanssakin oli toki jo ihanaa, niin kyllä se vauva-aika oli nyt jo kuudennen kanssa paljon antoisampaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, sekö vielä jatkuu entistäkin paremmaksi?! ;D

   Poista
 5. Oot hienosti saanut lapsen pysymään noissa viimeisten kuukausien kuvissakin selälleen. Meillä ensimmäset 6-7 kuvaa meni hyvin, sen jälkeen lapsi ei pysynyt kuvissa millään pehmolelun vieressä vaan lähti lipettiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeiset kolme meni niin että sai kännykän käteen, ja isoveljien viihdytys repertuaari kehiin. Kovin montaa ruutua ei varsinkaan tähän viimeiseen tullut ;)

   Poista
 6. Onnea vuotiaalle! Ihanat kuvat <3

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus ja kuvat <3! Onnea ensimmäisen vuoden täyttymisestä! Mahtavat lappuhaalarit.

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia! Ja hienot lappuhaalarit. Onnea yksivuotiaalle!

  VastaaPoista
 9. Allekirjoitan minäkin. Lapset meillä nyt 9, 7 ja 1,5, itse täytin 32. Väitän että se on se kokemus! Voi että on nauttinut joka hetkestä ilman stressiä kun ei oo epävarmuutta vanhemmuudesta ja tietää kuinka nopeasti se aika kuluu! Ja pidempi ikäero ;) Katsotaan miten nelonen kun väliä tulee taas vaan pari vuotta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikäeroa mietin minäkin yhdeksi tekijäksi, onhan tämä ollut niin leppoisaa kun keskimmäisen vauva-aikaan vertaa! Ja kuinka paljon apua noista isommista jo on. Tulehan sitten kertomaan että miten menee neljännen kanssa, kariseeko ne suurimmat euforiat kun kuvioissa on taaperokin :)

   Poista
 10. Aivan ihana tuo kuukausikuva :)

  VastaaPoista