maanantai 19. tammikuuta 2015

BANG - satukirjahaaste

Ripan kädet ovat syvällä farkuntaskussa. Ripalla on pipo päässään, vaikka on melko lämmintä vielä.


Krista haastoi myös inspiroitumaan satukirjasta. Meinasi jo hätää pukata, kun alkuperäinen idea ja inspiraatio ei ollutkaan sitä mitä haettiin. Selasin ja syynäsin läpi koko talon satukirjat, aina klassikoista, Topeliuksesta Lindgreniin, Tuhannen ja yhden yön tarinoihin, minun vanhoihin kirjoihin, tuoreempiin tapauksiin, Tatuun, Patuun ja moneen muuhun. Huikean kauniita ja upeita kuvituksia, muttei mitään mikä olisi iskenyt meidän tarpeisiin. Kirjastokaan ei pelastanut.
Siirryin esikoisen lukemistoon. Ei perinteisiä satukirjoja, mutta satujahan nämäkin. Lasse, Reuhurinne, Kapteeni Kalsari, Risto Räppääjä, Neropatin päiväkirjat. Konstan kohdalla tärppäsi, ja löytyi Ripa.
Tai lähinnä Ripan pusero; BANG, johon esikoinen tykästyi.
Sellainen joustocollegesta siis, perusraglanin kaavalla.
Kuvio toteutettu alikeompelulla ja silityskalvoilla.
 
Sellainen inspiraatio täällä, palataan seuraavalla kerralla siihen ihan alkuperäiseen inspiraatioon, eihän sitäkään toteuttamatta voinut jättää.

Käykäähän taas kurkkaamassa muita haasteisiin osallistuneita, ihan mielettömiä toteutuksia ja kokonaisuuksia!

10 kommenttia:

 1. Voi ei! Minun ohjeistus oli hieman epätarkka (tai ainakin monenlailla tulkittavissa), huomaan että muut ovat lähteneet haasteeseen paljon luovemmin liikkeelle kuin minä, minä vain halusin toteuttaa sen kauniin mekon sellaisenaan kuin se kuvituksessa oli, enkä osannut edes ajatella muuta tapaa ;) Se sinun alkuperäinen ideasi on varmasti jotain tosi mielenkiintoista ja luovaa, hauska nähdä se! Ja kaikki ovat tosiaan lähteneet purkamaan haastetta vähän eri lailla ja omiin tarpeisiin pohjautuen, se on tehnyt haasteesta mielenkiintoisen ja kaikki työt ovat olleet upeita! Kuten tämä Ripan puserokin. Erityisesti tykkään että haasteessa on nähty nyt myös koulupojan vaate, kiitos sinun! Väri on ihanan raikas ja alikeompelu tuo aina mukavasti rouheutta lopputulokseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sinun idea sieltä ilmi tuli kun malttoi lukea ajatuksella ja kysyä tarkennusta :)
   Kiitos ihan mahtavista haasteista!

   Poista
 2. Värikäs, rento ja ihanan poikamainen asu on syntynyt!

  VastaaPoista
 3. Hieno ja niin poikamainen käyttövaate ! Alikeompelu näyttää taas niin hyvältä :)

  VastaaPoista
 4. Onpa onnistuneet värivalinnat, niin pirteä paita! Tuota alikeompelua pitäisi joskus kokeilla, näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 5. Jes! Paita on ihan mahtava. Kiva, että haasteessa on myös poikien vaatteita esillä.

  VastaaPoista
 6. Hieno paita! Hyvin sarjakuvamainen toteutus, varmasti pojan mieleen!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista joka iikalle :) älyttömän kivat olleet nämä Kristan haasteet, kiva ommella välillä erilaisista lähtökohdista :)

  VastaaPoista