maanantai 9. helmikuuta 2015

Kauhia

Piti alkaa taas ihan asiasta tehden kaavan muokkaukseen, osittain edellisen ohjeeseen pohjaten. Sopiva kangas tähän testailuun kävin kaivamassa Eurokankaan palalaarista, ja aika kauhian kankaan kaivoinkin. Noin niinku minun makuun kauhian, tai kauhian pelottavan, ekaluokkalaisen ilme sen sijaan oli aika yksiselitteinen kun löytöäni esittelin, just kauhian makia. Paksua collegea tämä.

Sivussa oleva vetoketju tässäkin, idea tällä kertaa kuitenkin siinä että hupparia voi pitää osittain auki alavarojen ansiosta.
Pääsääntöisesti en ompele koskaan huppareihin ja vastaaviin alavaroja, ihan laiskuuttani kun ei niitä oikeasti tarvita, mutta tähän kun piti värkätä niin luulenpa että alavaroja tullaan näkemään vähän enemmän jatkossa. Tosi kivasti tuo jujua ja ilmettä, ja ei se nyt ihan tolkuttoman mahottoman hidasta niiden värkkääminenkään ollut.
Kaavan muokkaus ja soveltaminen sujui kuin tanssi, ihan nauratti kuinka helposti se menikään. Kunnes tuli hupun ompelun vuoro.
 *tuikshan se män. Olin ajatellut ompelevani huppusauman näppärästi pussiin, mutta eipä se näppärää ollut nähnytkään, itse asiassa se oli ihan mahdoton tehtävä. Piti sitten säveltää ja hatusta vetää, menetettyjen hermojen kanssa ei yllä näkyvää parempaan ratkaisuun enää taipunut.
Käyttäjä ihan itse valikoi käytettävät nepparit, ja oikein sirkkarenkaatkin nyörille laitoin. Ja tukikangasta, voi tukikangasta silittelin tunnollisesti enemmän kuin koskaan!

Seuraavaksi sitten pitäisi säätää jokusen koon isommaksi, tämä kokeilu kun lähti poikasen kummisedän aloitteesta, onnistuisko tällainen. Saattaapi siis onnistua, kuhan tuota huppuasiaa vielä hetken jappasee...

*****************
Hyväntekeväisyyshuutokauppaa taas pukkaa, 15.2 Sylva ry:n hyväksi, huutisryhmän löydät täältä!
Minulla on ihan ideapankki tyhjä että mitä ompelisin (saa ehdottaa!), jos tässä vielä ompelemaan ehtii! Jos ei ehdi niin huudettavaa varmasti löytyy :)

17 kommenttia:

 1. Kysyin meidän kohta 5-vuotiaalta, että onko hieno. "Öööö, ootas mä katon vähän lähempää...nooo...JOO!" eli jatkokysymys, minkä kokoinen? Tai eiku nyt luin tarkemmin, ei tää taidakaan tulla Sylvaan myyntiin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolle meidän keskimmäiselle tämä tosiaan, koko jo 140cm!

   Poista
 2. Siitähän tuli kauhian ihana! Saatan hyvin kuvitella tuon ikäisen ihastuksen kuosiin:) Pikku kuvaa tihrustaessani kuvittelin kankaan sellaiseksi ysärihirvitykseksi, mutta ihan makeehan se sitten olikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meleko hirvitys tämäkin :D Ed hardy meininkiä tässä jotenkin myös.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Voi miten ihana kommentti, niin me nähdään asiat eri tavalla :)

   Poista
 4. Olisi kovin kysyttyä tuollainen kuosi meidänkin poikien keskuudessa.. :) Kivan näköinen huppari!

  VastaaPoista
 5. Wau!! Mä voisin käyttää tota itse :D

  VastaaPoista
 6. Makee takki! Ah, luomisen tuska ottaa joskus koville. Siistihän tuosta lopputuloksesta tuli vaikkei ollut sitä mitä alkujaan suunnittelit. Minun täytyy taas passata tuo huutokauppa :(, en ehdi edes koneelle varmaan tuohon aikaan. Poikien vaatetta olisi tietty kiva huutaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just ja just ehdin yhden hurauttaa sylvaan, toivottavasti ehdin vielä kuvankin ajallaan lisäämään.

   Poista
 7. On kyllä siististi ommeltu. Jos on leveä alavara, niin tikkaatko sitä kiinni etukappaleeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tikannut kiinni, uskoisin että se pysyy hyvin ryhdissään tukikankaan ansiosta, se siis koko alavarassa.

   Poista
 8. On kyllä hieno ja voin vain kuvitella kuin tyytyväinen käyttäjä tällä on :) Monesti sitä itsekin tekee jotain niin innoissaan että ompelee eka ja ajattelee vasta sitten...joskus keksii hyviä luovia ratkaisuja ja joskus sitä kiroaa että voisi kai sitä ajatellakin ennen ompelua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minusta tuntuu että kaikkia juttuja ei voi edes etukäteen järkeillä, pakko tehdä ensin että näkee miten ne todellisuudessa menee,
   järkeilyt sitten jälkikäteen :)

   Poista
 9. Tuo uppois takuulla meiän 8v poikaan.

  VastaaPoista