torstai 5. maaliskuuta 2015

DIGIdigiDIGI

Digiprintatut valokuvakuosit joiden raportti on kokoa ISO, ovat aika huikeita yksityiskohdiltaan. Ja aika haasteita myös mielikuvitukselle; mitä niistä voisi tehdä, millaisessa vaatteessa iso printti pääsee parhaiten oikeuksiinsa, ja ennen kaikkea, miten ihmeessä niihin raaskii saksensa iskeä.

Sain Kangaskapinasta* kaksi raporttia työstettäväksi, taulumaisen kaupunkimaiseman sekä ihan uskomattoman kauniin ja herkän karusellin.
Kaupunkimaisema oli ihan peace of cake, miehelle t-paita siitä. Kuvio oli sellainen ettei se vaatinut isompaa kohdistuksen pähkäilyä eikä muutakaan kikkailua.

Kun kuosi itsessään on tällainen, tulee siitä sen vaatteen juju, ei kummempia kikkailuja siis.

Pitkä selkä tarvitsee pitkän paidan, tähän hyödynsin koko raportin korkeuden niin hyvin kuin pystyin. Pari kriittistä senttiä jäi uupumaan, joten kanttasin helma. Pitkään arvoin että voiko näin tehdä, miesten vaatteeseen, mutta mikseipä voisi. Suorana ja kiristämättömänä, ilman pussitusta, hyvin toimii.
Paidan sai siis tehtyä yhdestä raportista, yhden pienen jatkopala-patentin jouduin tekemään toiseen hihaan, joka jää kainalon alle niin ettei näy. Koko paidassa pituuden puolesta ainakin XL, leveyttä ehkä nafti L. Kaava oma.
Karusellin kuvio taas toimi ihan toisella tapaa kuin kaupunkimaisema. Se on yhtenäisempi kokonaisuus, eikä sitä voinut pätkäistä ihan mistä vain. Heti alunperin näin sen omana singoallana, silti piti vielä visioida ja googletella, myös näiden pohjalta karuselli toimisi, yksi, kaksi, kolme. Tai ihan yksinkertaisimmillaan tuubimekkona.
Mutta kun singoallana sen näin niin se siitä tuleman piti. Kaavan pohjana lasten Ottobre 3/12, Jungle Stripes koossa 170. Etu- ja takakappale on leikattu aikalailla kaavan mukaan, pituutta sen verran kuin raporttia riitti. Laskokset jätin ompelematta, pienet hihat leikattu sen mukaan miten kangasta riitti. Väljyyttä on niin hyvin että sopisi minua isommallekin ihmiselle. Tämä siis valmistui myös yhdestä raportista.
Hihojen suhteen arvoin tovin, hyvin olis toiminut myös hihaton versio, niin että etu- ja takakappaleisiin olisi ommellut nauhakujat, nauhat olisivat keränneet yläosan väljyyden ja toimineet olkaimina. Tämä versio toimii siis myös tekemällä ihan perusraglan kaavan pohjalta.
Kesää odotellessa pidetään pitkähihainen alla.
Kiehtovia ja kauniita ovat kyllä, mää tykkään. Herkuttelin ajatuksella myös siitä että tekisi tuolle perheen pienimmäiselle, mahtava kun samasta kankaasta tulisi joka vaate erilainen.
Mitä sinä ompelisit isosta raportista?

* Yhteistyössä Kangaskapina

17 kommenttia:

 1. Onpa tosi kivoja molemmat paidat!

  VastaaPoista
 2. wau! tuo kaupunki on tosi magee!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää molemmat paidat! Parhaiten minustakin toimii isokuosinen kuvio mahdollisimman ehjänä ilman suurempia leikkauksia ja saksimisia:)

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno varsinkin tuo karuselli :)

  VastaaPoista
 5. Todella mageet paidat. Näyttävät ja silti tyylikkäät.

  VastaaPoista
 6. Ei iske mulle digit, ei varsinkaan isokuvioiset. Sellaiset pienet ja selkeät, jotku pienet eläimet tms. rauhallisissa väreissä ok, mutta muuten en tähän muotiin taivu. Tai sitten tavoilleni uskollisena lämpenen näille kun eivät enää ole muodissa. :) ihailen viitseliäisyyttäsi ommella miehelle!

  VastaaPoista
 7. Oho, näyttävät tosi makeilta! Itse en ehkä osaisi tällaisia pitää päällä, mutta teillä näyttävät hyvältä :)

  VastaaPoista
 8. Tosi näyttäviä ja ihanan erilaisia paitoja! Hienosti toimii miehen vaatteessa tuo kaupunkimaisema. Ja todella ihana toi karuselli! Kivasti takakappaleessa hevosetkin on kuvattu takaapäin. Voisin hyvin itsekin pukea päälle.

  VastaaPoista