maanantai 9. maaliskuuta 2015

What a big boy wants

Isommat pojat koetaan usein hyvinkin haasteellisena ryhmänä ompelun suhteen. Omat kriisit ja haasteet on meilläkin käyty läpi, mutta tällä hetkellä tilanne on varsin mukava; äiti kysyy mitä laitetaan ja jälkikasvu sanelee.
Ehkä ne suurimmat kehut ompelu-uran saralta on tipahdelleet viime aikoina, kun 3.luokkalaisen koulukaveri oli kysellyt mistä pojan vaatteet on peräisin "kun on niin siistejä", ja ekaluokkalaisen kaverin toteamus kauhiasta hupparista "ei sun äiti oo voinut tehdä tuota!!". Kyllä lämmitti ;)
Jos äidin ompelusten kelpaaminen ei ole ongelma, haasteeksi muotoutuu usein sopivien kankaiden löytyminen. Yksivärisistä taikoo mitä vain, mutta olisi ne kuosikankaatkin ihan kivoja, saisi hurautella nopeaa peruspertsaa.
Yhteistyön* tiimoilta nappasin nuo omat koululaiset selaamaan kaverina Kangaskapinan valikoimaa, ja useamman mieluisan kuositrikoon poikaset sieltä löysivät. Ekaluokkalaisen suosikkeja on aina vain erilaiset pääkalloaiheet, lisäksi mottoripyörät kiinnostaa. Esikoisen suosikiksi nousi kitaratrikoo, ja sitä kera lempivärin, turkoosin, kanssa tipahti digien kanssa postissa.
 Haastattelun ja suunnittelun myötä poika päätyi haluamaan neuletakin. Kaava Ottobre 3/13 Abuelito. Koossa 152 reilu vielä, mutta tämmönen sen kuulema pitää ollakin, sopivan lötkö. Ehkä kuitenkin jatkossa nappaan leveyttä vähemmäksi, niin hoikkanen tuo poika on.
Kanttaus tehty samalla trikoolla kuin hihojen suut ja helma. Jämistä vielä pipo omalla kaavalla, sisäpuoli turkoosista trikoosta.
Itse valikoidut kankaat ja malli, siinäpä ainakin meillä toiminut resepti isoille pojille mieluisiin vaatteisiin. (Mmjoo, oli meilläkin kausi että kaikesta huolimatta äidin tekemä ei kelvannut, siihen auttoi aika.)
Psst, lisäsin tunnisteisiin "isot pojat" jonka alle siirtelen noita isompien makuun ommeltuja, josko auttaisi inspiraatiota etsiessä :)

* Yhteistyössä Kangaskapina

6 kommenttia:

 1. Minä olen samaa konstia käyttänyt koululaispoikien kanssa, ovat saaneet itse valita kankaat niin paitoja on tullut myös käytettyä! :) Ekalla kerralla tosin hieman yllätyin kangasvalinnoista.. :) Tosi kiva paita ja pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu että lapset itse osaavat valikoida paljon ennakkoluulottomammin ja rohkeammin kankaita :)

   Poista
 2. Vau, hyvin katu-uskottava kokonaisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tämä on nyt siinä iässä että tyylillä on väliä ;)

   Poista
 3. Selvästi ison pojan paita! :) Kelpaiskohan mun kakkosluokkalaiselle tällainen napillinen takki?! :) Itse tykkäisin.

  VastaaPoista