sunnuntai 2. elokuuta 2015

Blogini tarina

Kirsi ja Hannariina haastoivat minut mukaan kertomaan blogini tarinan. Alunperin haaste on lähtöisin Kototeko-blogista.
(Ja varoitetaan nyt heti alkuun, luvassa paaaaljon kuvallista muistelua ;) )

Villa Kiana sai alkunsa varmaan monelle muullekin käsityö-bloggaajalle tyypillisessä tilanteessa; käsityöinnostuksen herättyä pienten lasten myötä. Blogimaailma oli samassa nousukiidossa oman käsityöinnostuksen kanssa, ja blogi tuntui mukavalta väylältä kerätä muistiin mitä sitä on tullut tehtyä.
Se oli kesäkuu silloin, ja vuosi 2007. Esikoinen oli vajaa 2v uhmaikäinen, ja keskimmäisen poikasen loppuraskaus oli käsillä. Siitä on siis yli kahdeksan vuotta!!!
2007
Villa Kiana alkoi Vuodatuksen puolella, ja ihan ensimmäinen kuva oli ylläoleva ompelemani kantoreppu. 2008 vuoden alussa siirryin bloggeriin, ja sieltä lähtien kaikki postaukset löytyvät täältä.
Käsityöinnostus nosti päätään esikoisen raskausaikana, ja lopullisen sysäyksen se sai kestovaippojen ompelun myötä. Niitä siis on nähty paljon etenkin blogin alkuvuosina.
2007

2007
2007
2009
Blogin nimeen liittyen, villa on ollut isossa osassa. Opettelin myös kovasti neulomaan ja virkkaamaan, alussa siinä aihepiirissä blogeja oli paljon enemmän kuin ompelussa. Neulahuovutukseen hurahdin.
2007
2010

2010

2009

2008

2008

2008
Puikot ja koukut on harmi kyllä jääneet lähes kokonaan, pitäisikin kunnostautua uudestaan sillä saralla.
Lasten vaatteet ovat varmasti olleet se näkyvin asia blogissa. Tyyli on pysynyt koko ajan mielestäni aika samana, tekniikat ja lopputulokset kehittyneet. Peikkopojalla on edelleen käytössä isommille ommeltuja vaatteita.
2007

2010

2014

2009

2014

2012

2013

2011
2008

2014

2009

20102014
2010

2009

2010
Tuo meidän iltatähtönen olikin suuren suuri ilo myös ompelun puolella, sai palata taas ompelukaaren alkuun.
2013

2014
Omia ompeluksia on näkynyt myös täällä alusta alkaen. Suuri suosikki on edelleen alla oleva Lokki-mekko vuodelta 2008.

2012

2014

2008
2012

2009
Ja voi takit, takit oli jossain vaiheessa todella näkyvä osa blogia.
2008
2010
2010

2008

2008

2009
Kierrätysompelu ja vaatteiden tuunaus on ollut vahvasti mukana aina, ja tulee varmasti aina olemaakin, se vain on niin huikean palkitsevaa kun joku vanha juttu kokee täydellisen muodonmuutoksen.
2010 vanhasta verhosta paita/tunika

2015 trikoopaidat ja sukanvarret uusiokäytössä

2013 villapuseron uusi elämä

2010 maailman ihanin vanha lakana.
Koska aihepiiri ei ole koskaan ollut rajattu, on blogiin mahtunut myös monia muita ompeluita, tuunauksia, sisustus- ja kotijuttuja, retroa unohtamatta.
2012
2014

2014

2013


2013

2013

2014
2010

2011

2012

2011
2009

2008

2012
Vaikka pääpaino on ollut aina käsillä tekemisessä, olen joskus sivunnut myös muita aiheita, elämän iloja ja suruja, muita pohdintoja, kirjoittanut kirjoittamisen ilosta, kuvannut, silloin kun on siltä tuntunut. Pysyvästi en ole missään vaiheessa halunnut aihepiiriä laajentaa.

Kuosijuttujakin on aina välillä blogissa vilahdellut.


Tehnyt, kuvannut, kirjoittanut ja tuottanut sitä mikä on hyvältä tuntunut, ilman sen suurempaa pohdintaa. Paljon jää myös bloggaamatta, sitä peruspertsaa, kirppari bongailuja, sneak peek, hetken hokasuja. Niitä ajatellen avasin blogille myös Facebook-sivun, kannattaa klikata myös sinne :) Erilaiset some-kanavat ovat tosiaan nousseet merkittäviksi blogimaailmassa, jonkin aika sitten lisäsin Pinterest-käyttäjiä helpottamaan tuon pinnaus-nappulan kuviin. Toimiikohan lie edes, itse kun en ole uskaltanut vielä siihen maailmaan sukeltaa. Instagramiin liittyminen on ihan viittä vaille, kunhan vain jostain revin aikaa siihen perehtymiseen.
Blogi on ollut kannustin tehdä ja kokeilla mitä haluaa, eikä vain mitä osaa. Niin kuin alussakin, edelleen yksi tärkeimmistä asioista on bloggaamisen vuorovaikutteisuus. Kaikki ne muut ihanat blogit ja bloggaajat, ja kaikki te ihanat lukijat ja kommentoijat, ilman teitä tästä hommasta puuttuisi suola ja sokeri. Kuka sitä tyhjille seinille jaksaisi jutella.
Parasta antia bloggaamisessa on olleet myös erilaiset blogi-yhteistyöt ja haasteet, tutoriaalien teosta olen myös tykännyt, suosituimmat niistä näyttää hakujen perusteella olevan huppusauman piilotus ja sivuvetoketjullisen hupparin ompelu. Tutoriaalit-tunnisteen alta löytyy myös muita ohjeita.

Mutta. Blogin nimi ei pitkään aikaan ole tuntunut enää omalta. Joku vuosi sitten ilmestyi kaima Thaimaasta, ja iso osa mm. googlen kuvahauista osuukin tuonne suuntaan. Nimen vaihtoa olen pohtinut viimeiset puoli vuotta. Mikä nimi, kannattaako, miten. Meneekö siinä ihan identiteetti. Pyöritellyt ja pähkäillyt, haudannut välillä koko ajatuksen. Kahdeksan vuoden jälkeen, olisiko se ihan typerää, omaan jalkaan ampumista.
Vielä pohdin hetken, mutta vahvasti tällä hetkellä näyttää siltä että se on edessä. Mutta palataan siihen jos/kun siitä tulee ajankohtaista. Miltä ajatus teistä kuulostaa?

Siinäpä sitä, pitkä jorina, onnea vaan jos jaksoit loppuun asti!

Ohjeet (jotka saa kopioida myös omaan blogiinsa), tulevat tässä.

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.  #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

Liekö tähän ehditty kaikki haastaa, mutta heitän nyt kuitenkin tuolta lukulistaltani haasteen näihin blogeihin: Sikaihana, Mandariinimania, Epäonnisen puutarhurin blogi sekä Kewa kokeilee.

18 kommenttia:

 1. Ihan huikea
  matka sinun blogissa kuljettuna! Ja kiitos upeasta heittäytymisestä haasteeseen, ihan tulee huono omatunto kun oma sepustus tuli vedettyä vähän vasemmalla kädellä. Olen aina pitänyt sun bloginimeä tosi originaalina ja mielenkiintoisena. Mut toki jos ei tunnu omalle niin pitää pohtia. Itse oon kanssa välillä miettinyt, että olisi voinut valita coolimmankin nimen, mutta toistaiseksi oon pysynyt Apulannan ja Tehosekoittimen poikien esimerkin innoittamana alkuperäisen, hieman brutaalin valintani takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää vähän innostuin :D Sinulla on ainakin uniikki nimi! Tiedä vaihtuisiko minulla sen coolimpaan, jatketaan pohdintoja :)

   Poista
 2. Olipa kiva lukea sinunkin blogisi tarina. :) Täältä löydänkin tuon huppusauman piilotuksen kun seuraavan kerran sitä tarvitsen.. :)

  VastaaPoista
 3. Hengästyttävän huikea kooste, olet kyllä monella laitta valtavan taitava; ihania nuo kestovaipatkin ja.... Kaikki! :)
  Kiitos haasteesta, tuntuu vähän hassulta kun olen vasta niin vähän aikaa ehtinyt pitää blogia, tulee lyhyt historiikki. Osallistun jos osaan vääntää nuo linkitykset jotenkin oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syntytarinakin on mukava kuulla vaikkei pidempää historiaa olisikaan :)

   Poista
 4. Pelkkää ihanuutta, tykkään niin töistäsi!! ❤️❤️

  VastaaPoista
 5. Wau, miten mielenkiintoinen pläjäys! Ihana :)

  VastaaPoista
 6. Olipa kiva lukea blogisi tarina! Olen seurannut sinua vasta jonkin aikaa, mutta tykkään blogistasi paljon! Sukanvarsi-idean otan käyttöön.

  VastaaPoista
 7. Olipa tuttuja kuvia, kaikista tuli olo että oon nähny ennenkin eikä ihme, sillä olen seurannut blogiasti kauan. Ehkä alusta asti? En osaisi kuvitella blogillesi toista nimeä, olen niin tottunut tähän. :) kiitos blogisi ideoista ja ompelu-inspiraation jakamisesta. Mukavaa loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla että on ihan alkupäänkin lukijoita mukana! Mukavaa loppukesää ja alkusyksyä sinullekin :)

   Poista
 8. Wau, upea tarina! Sinulla on kyllä selkeä oma tyyli. Ja aina niin hyvät ohjeet ja inspiraatiota tarjoat ihan huimat määrät. Minulle nuo vanhemmat kuvat eivät olleetkaan kovin tuttuja, joten senkin puolesta tämä oli äärimmäisen mielenkiintoista luettavaa ja katsottavaa. Neulo ihmeessä lisää, olisi hienoa nähdä niitäkin :). Nimesi on persoonallinen ja sopii blogin tyyliin. Kurjaahan se on, jos samalla nimellä tulee ihan muita juttuja hakukoneessa.

  VastaaPoista
 9. Hienoja töitä! Tämä haaste on ollut mielenkiintoinen, olen ahmimalla lukenut monien bloggaajien tarinoita, itse kun en ole kovin kauaa seurannut blogimaailmaa, niin kaikki on ihan tuoretta tietoa :) Juures-kuosi on mainio: voisin hyvin kuvitella keittiön verhot tästä kankaasta. Niin, ja kiitos haasteesta!

  VastaaPoista