keskiviikko 19. elokuuta 2015

Karkkipäivä

Joskus ompelus johtaa toiseen, ja toinen kolmanteen. Ja joskus vielä enempään.
Hurautin maailman mukavimman bodyn liehukkeen jämistä peikkopojalle. Tylsän, kaiken kanssa yhteen sopivan.
Kaavana tuttu ja turvallinen Kisuliini.
Bodya ommellessa silmään osui Emelin loppuunmyynnistä tilattu college, raidallisine karkkeineen.
Body johti haalarihousuihin, niitä kun ei jostain ihmeen syystä poikasen kaapista ole juuri löytynyt. Kaavan pohjana Ottobre 1/05 löytyvä haalari, hartaasti muokattuna ja huppu tuomaan ilmettä.
Haalarin leikkuujämistä kokonaisia karkkeja talteen napsiessa heräsi sitten idea vielä yhdestä ompeluksesta.
Ja haalarihousut johti bodyyn.
Tämäkin trikoo Emelistä, kaavana se sama Kisuliini. Neppareiksi napsin Prymin muoviset. Niiden käyttöä olen arastellut tiukkuuden vuoksi, mutta siihen löytyi ratkaisu fb:n ompeluryhmästä; neppariosien käyttö kiehuvassa vedessä. Toimii!

Meleko makia on poikanen kamppeissaan :)

P.s No ehän mää ny sitte raskinu nimen vaihtoon alakaa, kunhan fiksasin vanhaa uuteen kuosiin :)

16 kommenttia:

 1. Hieno on uusi kuosi, itselläkin on modaus vaiheessa :) Mutta nuo vaatteet, ihania ovat taas! Miullakin käy monesti silleen, että yksi poikii toisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä nyt oli tämmönen äkkipikainen veto, mutta tykkään kyllä :)

   Poista
 2. Tuttua, tuttua! Itselläkin käy monesti just samalla tavalla. Sopii niin hyvin raitakangas ja nuo karkit yhteen. Namu koko poika! :)
  Kivasti olet tehnyt nimen fiksauksen.

  VastaaPoista
 3. Mulla on myös tapana ajautua tekemään settejä, mutta onhan se hirmu hyvä, että vaatekaapissa on mitä yhdistellä! :) Aivan namusia vaatteita ja niin söötti poika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tullut jostain syystä tehtyä nyt tosi vähän settejä. Parhaita on nämä mitä voi sitten yhdistellä muidenki kans :)

   Poista
 4. Makoisa setti! Minäkin usein huomaan näpertäväni niitä, vaikka tarkoitus olisi ollut vain se yksi paita ommella. Mutta aina tulee mieleen, että tähän sopisi kivasti semmoset housut. Ja ideathan on tehty toteutettavaksi. Uusi ilme nimessä näyttää hyvälle, tykkään tuosta lennokkaan näköisestä fontista.

  VastaaPoista
 5. AAAWWW!!! Tuo haalari on ihan yltiömagee!! Nam nam!!! Tykkään toki bodyistakin. Meillä oranssi on perheperheen väri. Veli osti aikanaan oranssin kuplan ja siitä se sitten lähti, aina voidaan pukeutua sen auton kyytiin sävysävyyn ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tarina, voin kuvitella kuinka nostaa hymyn huulille teidän sakki oransseissaan :)

   Poista
 6. Oo mikä setti! Kiitos nepparivinkistä! Kerkesin juuri niitata nepparit pojan paitaan ja ihmettelin kyllä samalla että miksi ovat niin tiukkoja.. Hyvä tietää siis seuraavaa kertaa ajatellen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, tuo pelasti minunkin nepparit käyttöön :)

   Poista
 7. Musta-oranssi on meidän pojan yksi lemppariyhdistelmä, jos se Mialla on lähtenyt velipojan kuplasta niin meillä isännän ja veljensä ralliautosta :) Minäkin tykkään uudesta fonttityylistä, mistä muut aina löytääkin niin kivoja ... Ja tuo karkkipaita tällaiselle irtsareiden syöjälle näyttää erittäin makoisalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Voin sanoa että on tovi jos toinenkin fontteja selattu ja ladattu, ihan loputon suo nekin!

   Poista
 8. Kivoja ompeluita! Tuollainen ketjureaktio on aikas kiva.. :) syntyy yhden sijasta monta uutta juttua.. Tuo kiehuvassa vedessä käyttö, kuinka pitkän aikaa? Mun tuli niitä joskus tilattua ja eivät olleet ollenkaan käteviä bodyihin.juuri.tiukkuuden vuoksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan ihan vain käytetään. Oon heittäny kiehuvaan veteen kattilaan ja melkein saman tien onkinu pois. Ja kannattaa odottaa että jäähtyvät ennen paikoilleen napsimista, nimimerkillä joku neppari täysin läjässä :P

   Poista