keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Jämäpala & kumppanit

Paitatehtaalta päivää. Vauvan ja minitaaperon kanssa ei juuri paitoja ole tullut käytettyä ja kaivattua, mutta kai se nyt on jo sitten isompi taapero kun ihan akuutti pula sellaisiin iski. (Vauva se kyllä oikeasti on, vielä monta vuotta ♡)
Samaan syssyyn sopivasti mania kangaskaapin tyhjentämisestä. Siellä ongelmana on olleet erityisesti hankalan malliset jämäpalat. Sen kokoiset ettei niistä ole oikein mitään saanut, joistakin ehkä just pipon mutta kun ei niitäkään nyt kovin montaa per pää tarvita. Ja just sen kokoisia ettei ole viittinyt tukkia jo ennestään saumoistaan ratkenneeseen tilkkulootaan.
Metsolan maksiraidat oli helppo rasti. Näitä oli jäänyt matalaa soiroa lähes täysleveydet, ei muuta kuin saksimaan raitoja erilleen ja ompelemaan kokonaan uusi kangas.
 Siitä sitten oli helppo saksia Ottobren (3/12) Panda-kaavan pohjalta uusi huppari. Ei jäänyt enää kuin pikkusilppua!
Neppareiksi Prymin muoviset tähdet. Ja nämä taas kiehautettuina liian tiukkuuden poistamiseksi. Neppareita siis vain käytetään kiehuvassa vedessä, napataan pois ja annetaan kuivua ja jäähtyä.
Tästä tykkään tosi paljon! Seuraavat ei sitten menneetkään ihan niin putkeen.
Veloureja löytyy myös kaapista monen mallista jämää. Mallailin yhteen, ja tämä yhdistelmä tuntui mukavalta.
Oli niin hajanaiset ja hankalat palat että saksin kaavoja apuna käyttäen suurin piirtein kaavaosien kokoisia paloja, ompelin yhteen ja leikkasin sitten vasta muotoonsa. Kankaita oli niin naftisti että ompelun jälkeen en saanutkaan enää kovin helpolla kaavoja leikattua, ja siinähän se idea sitten muuttui hyvästä pläähiksi.
Hihat jouduin leikkaamaan toisin päin, ja siitä tuli typerä tilkkutäkki. Hmph. Just ja just menee ehkä käyttöön asti.
Toisin kuin sitten kolmas huppari, jämäpaloja kun edelleen riitti. Siinä taitoin kaavat vain keskeltä kahti ja saksin sen mukaan. Ja saksin sen kummemmin ajattelematta, värit asettui todella typerästi. Sen osalta siis vain alla oleva. Viskaan ehkä vesilintua.
Ei mee aina putkeen, ei todellakaan.
Mutta paitatehtaalla kun ollaan, muutama vielä lisää. Omalle ja ihanalle kummipojalle sitä peruspertsaa. Ei kivat kuosit kummempia vaadi!


Kaavoina Ottobren Buttoned Up (1/12) ja Fall Basic (4/13). Jälkimmäinen kaava on lyhyen sorttinen, minkä toki huomasin vasta kun olin sarjassa saksinut.
Ihan hyvä kolo kangaskaappiin jo tuli, kaikesta huolimatta!

Ja hei, uus banneri ♡ Kiitokset keskimmäisen poikasen supertaitavalle kummisedälle!

13 kommenttia:

 1. Aivan ihania huppareita <3 Ja paitoja myös! :D Olet kyllä kätevä :)

  VastaaPoista
 2. Onnea uudesta bannerista! Kaunis ja tyylikäs!
  Tuo on niin huippuhommaa, kun saa tilkkulaatikoita tyhjemmäksi. Vapauttava tunne! Tosi nättejä paitoja on sun tehdas tuottanut. :)

  VastaaPoista
 3. Vau, upeita on. EIkä kyllä yhtään "jämäpalaprojektien" oloisia. Ihailen aina näitä viimeisen päälle tehtyjä vaatteita, kun itsellä tulee aina ommeltua enemmän sinne päin. No nykyään jo vähän tarkemmin, mutta ei kyllä mitään näin pro-tasoista :D

  Meilläkin on tuosta pyöräkankaasta paita ja pari pipoa. Oon tykännyt sen laadusta. Kestää käytössä todella hyvin eikä väri pesussa vaalene juurikaan.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Hyvä hyvä! Pikkupalojen hyötykäyttö on aina palkitsevaa :) Tuo eka huppari on tosi pirtsakka! Minä tein juuri Ottobren idealla paidan, jossa etukappale koostuu kolmesta eri värisestä pystysuuntaisesta palasta (keskellä muutaman sentin suiro). Tästä tuli tosi hauskan näköinen paita (tein yksivärisistä), mutta olen nyt yrittänyt iskostaa ideaa päähäni muutoinkin, sillä ko. tyyliin sopisi varmaan myös raidalliset tai muuten suht rauhalliset kuosit, niin saisi käytettyä sellaisia ärsyttävän kapeita paloja, mitä minulle usein jää pyörimään nurkkiin.

  VastaaPoista
 6. Kivoja jämäpaitoja, taitavasti yhdistelty kankaita.. Hieno banneri! :)

  VastaaPoista
 7. Ihania paitoja! Ja kiitokset tuosta kiehautusvinkistä - varsinkin pyöreiden valkoisten kamien kanssa menee hermot kun ovat niin tiukkoja ettei auki saa rikkomatta kangasta.

  VastaaPoista
 8. Hyvin kulutettu tilkut!! Ja vähänkö olet ollut ahkera, iso kasa ihania vaatteita :)

  VastaaPoista
 9. Raidallinen huppari on suosikkini, ihanan pirtsakka.

  VastaaPoista
 10. Wau mikä kasa upeita paitoja! Tuo itse raidoitettu on ihan super herkullinen :)

  VastaaPoista
 11. On nämä taas niin herkullisen värisiä ja ihania muutenkin! Noi tähtinepparit ovat hauskat hupparissa. Sopivat kyllä niin moneen juttuun antamaan pientä lisäilmettä. Tykkään sun uudesta bannerista, näyttää tyylikkäälle ja persoonalliselle!

  VastaaPoista
 12. Kiitos <3 Eikä tuo ei-niin-onnistunut versiokaan päällä yhtään hassummalta sitten näyttänyt, sitä sensuroitua en ole vielä uskaltanut kokeilla :P

  VastaaPoista
 13. Voi ku ihana tuo eka raitahuppari <3 Ihan mun makuun. Koko setti on toki herkullisia kankaita täynnä.

  VastaaPoista