torstai 17. syyskuuta 2015

Seinän töhrijä

Koko tämän nykyisessä talossa asumisen ajan lastenhuoneet on tuntuneet olevan vaiheessa. On mööbleerattu, vaihdettu kalusteita, maalattu. Mutta aina on jotenkin jäänyt jotakin vaille.
Keskimmäisen huone on tuntunut toimivalta viimeisimmän mööblerauksen jälkeen, mutta iso valkoinen seinä oli odottanut sitä jotakin. Ikkunaseinä oli jo aiemmin saanut vihreän värinsä, se kun oli meidän tänne muuttaessa tummansininen, eli juueimitenkäänpassanut.
Ja perinteisesti ilman sen kummempaa suunnitelmaa toimeen. Ainoa ajatus oli että kunhan valmista tulee kotoa löytyvillä tarvikkeilla. Vapaalla kädellä hahmottelin lyijykynällä seinälle iiiison graffiti-tyylisen s-kirjaimen, suuntaa hain tästä.
Maalit löytyi kaapista, just tällaisten tilanteiden takia jemmaan jämäpurkit, kyllä aika tavaran kaupitsee ja niin pois päin.
 Ääriviivat vedin aluksi ohuella pensselillä. Facessa jo kuva jaoinkin kun alkoi naurattamaan kun huomasin että kankaille valitaan ne järeimmät pensselit, seinille askartelulaatikon ohuimmat :D
Vihreä maali on samaa kuin ikkunaseinässä. Ja kovin orvoltahan se S tässä vaiheessa yksinään isolla seinällä näytti. Photoshoppasin muutaman eri taustavaihtoehdon, joista huoneen asukas valikoi tähdet. Minä olisin päätynyt toiseen vaihtoehtoon, mutta minäpä en huoneessa asustakaan.
Vapaalla kädellä samaan malliin vedin tähdetkin, olisi toki ollut ihan suotavaa käyttää vaikka teippauksia apuna, mut hei, näkyypä se käsityönjälki vai miten se nyt meni :P
(Älkää kertoko kenellekään mutta musta maali on kalustemaalia, mustana kun ei seinämaalia jemmassa ollut. Ja vihreä maali, se on kerran jäätynyttä! Vietti yhden talven kylmässä varastossa, koostumus oli heti sulamisen jälkeen vaahtomaisempaa, mutta nyt ihan normaalia. Eikä seinällä mitään eroa sulana pysyneisiin lajikumppaneihin.)
Nälkä kasvoi syödessä ja teki mieli pipertää ties mitä tuohon vielä lisää. Tässä vaiheessa huoneen asukas kuitenkin jyrähti että riitti, just hyvä nyt, sen verran painokkaasta että pakkasin kiltisti pensselit ja purkit pois.
Tässä yksi syy miksei meillä ole yhtään tapettiseinää, pitää olla hetken inspiraatiolle tilaa!

Ja peeäs. Kuvat on hyvin pitkälle lavastettuja, ei tuolla noin siistiä ole kuin ehkä kerran kuukaudessa vartin ajan. Nautin tästä vartista paljon.

11 kommenttia:

 1. Ei töhryä, vaan kiva taideteos! :) Meillä ei myöskään ole tapettia (paitsi yhdessä huoneessa joka on vielä remppaamatta) mutta siitä syystä että tapetti ja meidän lapset ei ole toimiva yhdistelmä. Tykkäisin kyllä tapeteista mutta nyt on pärjättävä ilman..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas oli edellisessä asunnossa kaikki seinät tapettia, voi tuskaa! Yhdessä huoneessa oli lasikuitutapetti, sitä sitten ehdinkin maalata melkoisen monta kertaa :D

   Poista
 2. Tulipa upea! Mahtavat värit huoneessa. Ja minustakin töhriminen tarkoittaa ihan muunlaista työnjälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnä ajattelin niitä rumia töhryjä tuolla pitkin alikulkukäytäviä, tätä ei uskalla tituleerata graffitiksi silkasta kunnioituksesta niitä oikeasti tekeviä kohtaan :) Väreistä tykkään minäkin, niitä pitää olla!

   Poista
 3. Tosi kiva idea! Hyvän näköinen huone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eihän tämä mitään sisustuslehti-kamaa ole, mutta meidän näköinen :)

   Poista
 4. Todella hieno! Meillä sama juttu, maali on niin helppo tapa vaihtaa väritystä ja tehdä seinille tällaisia. Pari olen tehnytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just se, ja ailahtelevan mielen kanssa maali on niiiin paljon helpompi kuin tapetti :)

   Poista
 5. Niin cool! Tosi hieno kokonaisuus huoneessa, värit näyttävät hyviltä.

  VastaaPoista