keskiviikko 28. lokakuuta 2015

10 000 tikkiä

Ei nyt luvassa mitään ompelun rakettitiedettä, vaan niinkin yksinkertaista ja arkista kuin sohvatyynyjen päälliset. Voi nuo kapistukset, joita koko ajan katselee, käyttää, kerää lattialta takaisin sohvalle päivän aikana noin 239 kertaa. Miksi niiden ompelu on niin ylivoimaista? (Ihan niin kuin verhojen lyhentäminen *puistatus*)
 Ei kai edellisissäkään suurempaa vikaa ollut, keltaisissa Puutarhurin parhaista ommelluissa, minussa vain se perinteinen kyllästymisen vika.
Tuota olohuoneen origamiseinää mää rakastan yhä vain, siitäpä sitä liikkeelle lähdön aihetta.
VÄREJÄ!
Pienempiä päällisiä varten tongin vinonauhalootasta sopivat värit, silitin nauhat auki, spray-mallin tekstiililiimalla suihkautin kiinni ja vähän tikkasin (ja pitäisi näemmä sitten tikata käsin vielä joku tikki lisää.) Pohjana näissä ihan luonnonvalkoinen puuvilla, muistaakseni armeijan ylijäämää. Laiskana naisena en ompele päällisiin yleensä vetoketjua, vaan takapuoli on kahdesta limittän menevästä kappaleesta tehty. Ja kun ei kuitenkaan sopivaa väriä ja pituutta kaikkien sadan ja kahdenkymmenen vetoketjun joukossa valmiina olisi.
Isompiin päällisiin alettiinkin sitten tikkaamaan. Ainakin se 10 000 tikkiä. Jaoin päällisen suurin piirtein saman kokoisiin osioihin ja päästelin menemään. Kiekuraa ja kurvia jos jonkin moista.
Suurpiirteisestä luonteestani huolimatta minussa asuu pieni pilkunviilaaja, joten toiseen päälliseen tikattiin rivejä. Ei nyt kuitenkaan ihan mahdottomaksi äidytty että olisi jotain apuviivoja piirretty, sillain käsivaralla vain tik-tik-tik-tik kertaa ihan älyttömän monta.
 Jotenkin ihan älyttömän viehättäviä nämä tikatut pinnat!

Edelleen ne itse tyynyt on ihan liian linttaan jo kulutetut, mutta se kait se vielä mahdottomampi homma, ostaa nyt uudet tyynyt!

21 kommenttia:

 1. Ihan mahottoman hienot! Oliko nämä jo eilen? Pienemmät oli. Oliko? Isommat ei ainakaan. Joko kävit marimekon alessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienemmät oli joo, isommat sain valmiiksi eilen illalla. Emmää oo vielä uskaltanu, mutta huomenna ois muutaki asiaa sinne suuntaan... ;)

   Poista
 2. Oo, tykkään toosi paljon noista tikatuista, erityisesti tuosta syheröisestä, vaikka suorakin tikki on valloittavan säntillisen näköinen! Varsinkin, kun itsellä on monenmonta vapaata konekirjontatyötä ja muuta tikkausjujua suunniteltuna ;)

  Mulla muuten sama juttu noiden tyynynpäällisten (ja verhojen) ompeluinspiroimattomuuden kanssa, vaikka olen ihan addiktoitunut ostamaan kankaita ajatuksella "tästä tulee ihania tyynyjä" :D Ja siinäkin mielessä sama juttu, että teen yleensä limittäisin takakappalein vetoketjun välttämiseksi. Tällä viikolla olen kyllä yhden tyynynpäällisen ommellut, wuhuu! Vain satamiljoonaa tyynykangasta jäljellä... Ja niin, siihenkin meinasin vielä, jos virkkaisi jotain reunakoristetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kumma näissä arkisissa perusjutuissa vastustaa, mutta kun valmiina ei toki boi ostaa :D

   Poista
 3. Tulipa kivat! Tikkasitko ihan normilangalla vai jollain vahvemmalla? Tykkään hirmuisesti tuollaisesta värikkäästä tykityksestä. Ja tuo sun teksti oli ihan mainio. Jostakin syystä se hymyilytti. Liekö ollut niin tutun kuuloista. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan normilla tikkasin, tarpeeksi kontrastia niin erottuu, tummemmat siis hämärässä vähän hukkuu. Mulla oli vähän hymy tiukassa tikatessa :D

   Poista
  2. Eihän se paljon hymyilytä, jos kieli pitää olla keskellä suuta. ;) Hieno lopputulos joka tapauksessa ja nyt voi jo hymyilläkin. :)

   Poista
 4. Wau! Nuo kirjotut tyynyt on tosi hienot!

  VastaaPoista
 5. Upeita tyynyjä varsinkin nuo tikatut! Täällä kanssa verho- ja tyynyompelu melkoista pakkopullaa, uusia tyynyjä kaipaisi kipeästi meidänkin sohva :)

  VastaaPoista
 6. Oi mikä ideanikkari olet ❤️ Tykkään noista tosi kovasti, ihanat!!

  VastaaPoista
 7. Ihania ovat! Tuo kiemuatikkaus msiellyttää silmää erityisesti. ♡

  VastaaPoista
 8. Vou, niistä tuli tosi hienot! Tuo suoratikitetty näyttää kauempaa tosi vängältä, kun yksittäisiä tikkauksia ei näy, vaan värit sekoittuvat mustaan taustaan ja muodostavat leveitä raitoja. :)
  Vaan kylläpä ottaa vastaan täälläkin KAIKKI kotiompelut. Ei voi olla vaikeampaa hommaa laittaa alulle kuin verhojen lyhentäminen! Eikkkkiinnosta!

  VastaaPoista
 9. Todella hienot! Suoralla tikattu on suosikkini. Pitäisi ehdottomasti kokeilla, mutta mulla ei taida kärsivällisyys riittää :-)

  VastaaPoista
 10. Ihania sateenkaarityynyjä! :) Aika tikitys vaan niin upea lopputulos!

  VastaaPoista
 11. Hienot tyynyt, mikä idea! Upeaa.

  VastaaPoista
 12. Tikatut on erityisen hienot! Tykkään ideasta, eipä olisi tullut itsellä mieleenkään.

  VastaaPoista
 13. No WAU! Tikatut tyynyt on suorastaan huikean hienot, tykkään noista käyttämistäsi väreistä. Minustakin on helpoin ja nopein hurauttaa tyynynpäälliset ilman vetoketjua :).

  VastaaPoista