keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Pätkis

Monet ovat varmasti törmänneet herkullisiin, neulottuihin Pätkis-haalareihin. Minulta kun tuo neulonta homma tahtoo käyttää vähän hitaan laisesti (Instassa jo nopeuttani esittelin vuoden (!!!) työn alla olleiden säärystimien kanssa...), niin parempi toteuttaa ompelemalla.
Luonnonvalkoinen ja ruskea velour Kangaskapinasta, kaava oma muokkaus Ottobren Little Dumbosta (ellen ihan väärin ole kaavapohjaan merkannut.) Tekstit applikoitu.

Kyllähän neulotuissa se ihan oma viehätys on, mutta aika makia tämäki, varsinkin kun saa käyttäjän sisälleen :)

Ja laiskan kaavan piirtäjän sekä pitkäselkäisten lasten äidin pikku vinkki:
Jatkan kaikkien (haalari)kaavojen selkäpituutta järkiään vähintään kaksi senttiä, sen vuoksi piirrän kaavoihin aina valmiiksi keskivaiheille kaksi viivaa, parin-kolmen sentin etäisyydellä toisistaan. Leikkaan kappaleen alempiin viivoihin asti, ja siirrän varovasti kaavaa suoraan alaspäin niin että ylemmät viivat on leikkauskohdassa. Näin jatkosta tulee tasainen ilman muiden mittasuhteiden vääristymistä, hihat ja lahkeet nyt on helppo leikkoa pidemmiksi suorilta :) Tällä tyylillä paljon "suurennan" kaavoja kun ei jaksa seuraavia kokoja piirrellä, nuo lapset kun aika usein venyvät lähinnä vain pituutta.

12 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki pidentämiseen, kiitos :) yleensä oon pidennellyt vaan vapaalla kädellä.
  Ihana pätkishaalari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin joskus tein, tuppasi vaan virhemarginaali olemaan joskus liikaa ;D

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, noin pitääkin tehdä! Mie oon leikannut kaavat ihan turhaan halki :p söpö haalari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tämä hieman yksinkertaisempi on kuin kaavojen pätkiminen :)

   Poista
 3. Niin herkullinen! Itsekin olen nähnyt näitä pätkiksiä neulottuna. Tämähän on näin melkein herkullisempi, näin ompelua harrastavan näkövinkkelistä katsottuna.

  VastaaPoista
 4. Minä kyllä tykkään tästä melkein enempi kuin niistä neulotuista.. Ihana! :)

  VastaaPoista
 5. Nam, miten ihana! Minustakin tämä on kivempi näin ommeltuna. Neulotutkin on hienoja kyllä, mutta tässä ne kirjaimet on paljon parempia.

  VastaaPoista