perjantai 20. marraskuuta 2015

Punaiset kaunottaret

Minussa on vähän tuolifriikin vikaa. Tai en minä nyt tiedä, jotenkin niitä vain aina minun tielleni sattuu miellyttävässä ulkomuodossa, ja kotiinhan ne on kannettava.

Niin kävi taas yhdellä reissulla kierrätyskeskukseen. Siellä nätissä pinossa, punaiset kaunottaret minua odottamassa. Enhän minä siinä sitten yhtään mitään voinut. Ja niin sai keittiö kolmannet uudet tuolit tämän vajaan neljän vuoden yhteiselon aikana.
Ihan parhaimmillaan kaunottaret ei olleet, mutta potentiaali loisti kauas, kunhan nuo rumat ruskeat pehmusteet vaihtuu mustavalkoisiin niin ovat valmiita mihin tahansa huonekalujen kauneuskilpailuun.
Tuolit on Made in Sweden, Overmanin valmistamat ja suunnittelija Svante Schöblom.
Tovihan niitä piti varastoida ja miettiä sopivaa kangasta, käytännöllistä sellaista kun ruokapöydän tuoleiksi päätyisivät.
Kuppi kallistui lopulta Annon Nami-vahakankaaseen, käytännöllinen, kaunis ja passaa just näihin.
Verhoilu oli helppo nakki, pehmusteet sai irti, uudet kiinnitin kuumaliimalla.

Melko vauhdilla homman vaan sai loppujen lopuksi hoitaa, minulle tyypilliseen tyyliin laitoin tuulemaan hetken päähän pistosta ja täräytin myyntiin vanhat tuolit, jotka menikin hetkessä. Samaan syssyyn entinen ruokapöytäkin sai lähteä, lapsille meinasi jo hätä iskea että miten sitä nyt syödään!
Terassilla oli onneksi jemmassa retropöytä, kierrätyskeskuksesta sekin talteen korjattu. Melko kärsineessä kunnossa vain tämä, enkä ole vielä päättänyt mille alan, kunnostaako vai eikö kunnostaa, vai katsella joku muu tilalle. Jos jollakulla on tälläisen kunnostamisesta kokemusta niin innolla otan infoa vastaan!
Varsin kauniit nämä kuitenkin yhdessä on.

Tuolit tosiaan ovat otsikon veroiset, tykkään hirmuisesti näiden muotokielestä.
Kyllä se vaan piristää kummasti vaihtelun haluista mieltäni. Jännityksellä vaan jään odottamaan kuinka pitkään yhteiselo näiden kanssa kestää ;)

14 kommenttia:

 1. Kiva piristysläiskä mustavalkoiseen keittiöön...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä hilkulla vielä minun makuun että onko liian valkoista, värejä mulle kiitos! :)

   Poista
 2. No on kyllä kivat nyt tuunattuna! <3 Käy teidän keittiöön ihan superhyvin :)

  VastaaPoista
 3. Eikä! Pinnatko laitoit kiertoon? Voi miks en sillon avannu suutani...
  Mutta näihin tuo kangas on kyllä just passeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just ne, miten minäkää en hokannu et ois sulle tarjonnut :/ Käsittämättömän kuumaa kamaa tuntuu olevan, hirveä määrä kyselyitä ja meni alta aikayksikön.

   Poista
 4. Mahtavat! Sopiipa tosi hyvin tuonne teidän keittiöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kivasti tuonne on passannut kaikki siellä käyneet kalusteet, neutraalit puitteet mahdollistaa paljon.

   Poista
 5. Upeet tuolit ja upea keittiö kaikkinensa <3

  VastaaPoista
 6. Ihanat! Meillä on näitä samoja tuoleja oranssina. Tykkään, on hyvät istua. Mutta ne istuinpäälliset on kyllä aikas tylsät.. :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä näyttävät hyviltä! Pöytä on kuin tehty niiden pariksi. Meillä tila asettaa rajoja huonekalujen ja ennen kaikkea järjestyksen vaihtoon. Olisi niin mukavaa vaihdella välillä järjestystä. Onneksi saa ihailla näitä toisten muutoksia!

  VastaaPoista
 8. Wau, aivan ihana retrohenkinen keittiökalustesetti!! Keittiöstä löytyy muutenkin tosi kivoja yksityiskohtia, tyylikäs ja pirteä kokonaisuus, jossa varmasti viihtyy:)

  VastaaPoista