lauantai 5. joulukuuta 2015

Onni blogien joulukalenteri / Joulusukkaa pukkaa

Ja näääääin avautuu Onni blogien viides joulukalenterin luukku.
Jouluun nyt liittyy olennaisesti lahjat ja muistamiset. Varsinaisia lahjottavia meillä sovitusti aika vähän, mutta niitä muita muistamisia, ilahduttamisia on kiva tehdä, etenkin lasten kanssa.
Tänä vuonna päädyttiin erilaisiin lahjapussukoihin korvaamaan niitä tavallisia kaupan karkkilootia sun muita. Syntyi varsin mukavan näköisiä joulusukkia, pussukoita sekä tonttulakkeja, jotka on helppo tehdä yhdessä pienenkin kanssa.

Juniorin nappasin piirtelemään kangastusseilla.
 Iso pala puuvillaa, teipeillä kiinni pöytään ja tussi käteen.
Lopputuloksena hieno sykerö, mistä voi bongailla ja värittää tonttuja. Äidin vision lisäksi poika toki tahtoi myös väritellä kaikilla väreillä, hienoja versioita nekin.
Keskimmäinen poikanen on tykästynyt omppu- ja perunaleimasimiin, niitäpä sitten myös samanlaiselle puuvillapohjalle, tällä kertaa jo valmiiksi muotoon leikatulle palaselle.
Pussukoiden toiselle puolelle leikkasin punaista ruutupuuvillaa, tarpeeksi jämäkkää jotta pussit pysyy roikkuessa muodossaan.
Yläreuna huoliteltu ja käännetty, käänteeseen jätetty pieni aukko nauhoja varten. Nauhoiksi kaivoin jemmasta pitsinauhoja, sekä vinonauhaa jonka taitoin kahtia ja ompelin.
Tonttulakin mallisten pussukoiden päähän tein villalangasta tupsuja.
Sitten vain täyttämään, karkkeja, teetä, mitä nyt ikinä keksiikään. Toimii myös jatkokäytössä joulukoristeena. Tai jos kokonaan jostain jouluisista kankaista ompelisi niin korvaisivat eri kokoisina kokonaan tavalliset lahjakääreet ja sopisivat kierrätettäväksi.
Joulusukkahan on helppo piirrellä ihan itse, mutta tässäpä olisi tulostettava versio myös, klik 1 ja klik 2. Tulosta, leikkaa ja teippaa :) Tarkistustulostusta on valitettavasti päässyt tekemään, mutta pitäisi tulla ihan oikein kun tulostusasetuksista valitsee actual size.
Touhuilun ja ompelun iloa! :)

Eilinen luukku löytyy Satua blogista, huominen taas Tipulassa. Kaikki joulukalenterin luukut löydät täältä. Mainio kalenteri tämä, löytyy varmasti jokaiselle jotakin :)

13 kommenttia:

 1. Voi, miten kivoja! Erityisesti sykähdyttää tuo Pienimmän taideteos. Teimme nimittäin Esikoisen kanssa samalla tekniikalla joulukortteja kahdeksan vuotta sitten. :)

  VastaaPoista
 2. Ihania! Mä kanssa tein viime vuonna joulukortteihin kuvat tuolla "piirretään sykeröitä ja etsitään tonttuja" tyylillä. Kiva tapa saada taapero mukaan! Nuo painetut omenat näyttää hienoilta, joten niitä pitää ehdottomasti itsekin kokeilla! :)

  VastaaPoista
 3. Näissä on niin mahtavasti otettu lapset mukaan touhuun! Ihania tonttusyheröitä :). Tuo tonttuhatun mallinen pussi kiehtoo nyt kovasti, olisi aika hauskoja lahjojen kääreinä.

  VastaaPoista
 4. Hienoja sukkia ja lakkeja! Täälläkin lasten sukat roikkuvat esillä ja jonain aamuina sieltä saattaa löytyä pueni ylläri :).

  VastaaPoista
 5. Kivoja yhdessä lasten kanssa tehtäväksi..

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus! Mun mielestä on aina niin kivoja nää lasten kanssa tehdyt jutut. :)

  VastaaPoista
 7. Ompa hienoja! En ole kuullutkaan tuosta tonttubongauksesta, hauska idea. Mä en oikein jaksa innostua askartelusta, jonkinlainen asenneongelma. Nyt toivoin tytön kummitädiltä jotain askartelujuttuja hänelle joululahjaksi, niin ehkä se siitä. Onneksi on päiväkoti, joka jaksaa innostaa lasta askartelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, minäki oon kaikkea muuta kuin askartelija, nämä joulujutut tekee vuoden ainoan poikkeuksen :)

   Poista