perjantai 15. tammikuuta 2016

Keep calm and cut

En minä koskaan ole ajatellut Silhouette-leikkuria tarvitsevani, en edes haikaillut perään vaikka muiden upeita luomuksia tuolla vehkeellä olenkin ihastellut. Mutta tilannehan muuttui ihan toiseksi kun suoraan kysyttiin että haluaisinko moisen. No tottakai!
Arvoin Portraitin ja Cameon välillä, suurempi leikkuuala käänsi sitten Cameon puoleen. Ettei sitten jää koskaan harmittamaan jos isompaa haluaisi leikellä. Tilasin koneen vuoden vaihteessa Italiasta, ja alle kahden viikon päästä se oli minulla. Hirveästi en etukäteen ollut koko laitteeseen perehtynyt, pari esittelyä Youtubesta katsonut, mutta aika helpolla pääsi alkuun simppeleiden juttujen kanssa.
Ihan ensimmäisenä vaatteeksi asti pääsi esikoisen toivoma keep calm-teksti, ja vaatetoiveena oli nimenomaan huppari.
Kaavana tässä Ottobren Born to run ilman helmaresoria kun en niistä tykkää. Leikkelin mittomatta ja reiluhan se hoikalle pojalle on. Nyt vaan aletaan olemaan siinä kasvuvaiheessa että tämä sopisi minulle! Tiukka ei oli kyllä vastaus anomukseen ottaa tämä omaan käyttööni.
Kangas on R-Collectionin grafitinharmaa college, Hanhelista haettu resori sattui mätsäämään just.
Tiukkaa teki pitää huppari näin värittömänä, mutta less is more. Tikkaukset sentään vaaleanharmaalla. Hupparin nyörit kahden sirkan väliin laitettuna tuntuu nyt tätä ompelijaa viehättävän.
Pieni väriläntti sentään, piilossa, että käyttäjäkin osaa oikean lämpötilan pyykkikoriin hupparin heittää. Näitä pesu- ja kokomerkintöjä leikkelin myös Cameolla, samaa ideaa käytetty ainakin Miiinullekko-blogissa ja Heilt spesiell-kirjassa.
Hupun sauman piilotus tällä kertaa tällä periaatteella, hupun vuori siis 1,5-2cm pidempi ja se käännetty sauman peitoksi.
On se vain käsittämättömän tarkka laite, kuvassa etusormessa suhteuttamassa noiden pienimpien reikien kokoa!
Ja koska tarve seuraa aina toistaan, piti kalvojen kiinnitykseen hankkia myös prässi. Silitysraudalla kiinnitettyjen kalvojen kiinni pysyminen on ollut vähän arpapeliä, prässin kanssa toivon mukaan ei.
Tästä hupparista tuli jotenkin niin onnistumisen iloa, pienet yksityiskohdat ja kaikki osui nappiin!

16 kommenttia:

 1. Apua, en edes uskalla tutustua tarkemmin koko laitteeseen, pysyn pois youtubesta, pysyn pois youtubesta.... :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei kannata yhtään asiaan enempää perehtyä, sillä minäkin sain pidäteltyä tarvetta :D

   Poista
 2. Wau, tosi upea! Mahtava peli tuo cameo, mutta kyllä mä kuitenkin ekaks haluaisin sen peittarin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilman muuta peittari tärkeämpi. Enpä ois joskus uskonut että yhden hupparin valmistukseen tarvitaan saumuri, ompelukone, peittari ja cameo :D

   Poista
 3. Vau! Onneksi meillä ei ole tilaa yhtään, muuten haaveilisin tuostakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkää oo, mutta tämä ei vie onneksi paljoa tilaa ;)

   Poista
 4. Wautsi! Enpä ole koskaan moisesta kuullutkaan, olen luullut tällaisten kuvioiden olevan jotain valmiita silityskuvia! :D Upea huppari!

  VastaaPoista
 5. Onnea hienosta vehkeestä! Varmasti tekee mieli kokeilla yhtä ja toista.
  Mahtava huppari! Varmasti mieluinen tuon ikäiselle käyttäjälle. Ja ei mitään haittaa, vaikka vähän kasvunvaraa onkin. Ei mene kauan, kun se on Pojalle liian pieni ja sinä saat sen käyttöösi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se, pitää ommella molempien mieleen olevia juttuja :)

   Poista
 6. Huh, tulipa siitä taas niin hieno huppari! Kunnon laitteet tietysti aina takaavat sen, että tekeminen on mukavaa. Prässistä olen haaveillut minäkin, sillä saisi niin paljon helpommin tukikankaatkin kiinnitettyä. Minkä merkkisen sinä hommasit? Cameo on mielenkiintoinen laite, saa nähdä kauanko voin vastustaa sen houkutusta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tukikankaisiinkin tosiaan mainio. Vanha elna on minun prässi :)

   Poista
 7. Upea tuli! (en tarvii leikkuria, en tarvii leikkuria, en tarvii... :D)

  VastaaPoista
 8. No nyt on kyllä makea huppari! Ihan vimpan päälle tyylikäs. Ja mieki olen jo kahtena jouluna aikonut tuon cameon itselleni ostaa, mutta en oo sitten vielä kuitenkaan ostanu...ehkä ens jouluna... :D

  VastaaPoista
 9. Upea huppari! Mulla on tyttö kasvamassa kohti teini -ikää, ja Cameolle olisi lähivuosina varmasti käyttöä, mutta euroja ei ole liikaa, ja se peittari puuttuu multakin ;) Tosi siistiä ompelujälkeä!

  VastaaPoista
 10. Upean näköinen huppari! Nyt minä meinaan väkisinkin kehittää itselleni tarpeen ostaa Cameon.. :)

  VastaaPoista