sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Just splash! Värihaaste2016/helmikuu

Hommahuoneen koko vuoden kestävässä värihaasteessa helmikuu on pastellikuu.
Ehkä niin paljon minun mukavuusalueen ulkopuolella kuin väreissä vain olla saattaa.
Pastellivärit menee sinne minun inhoamaan kasari-ysäri tyyliin (toim. huom. jossa myös meleerattu harmaa ja neonvärit ovat olleet...!). Lisänä, pienenä mausteena toki olleet ok, mutta noin niinku ihan pääjuttuna, ei ikinä. Koska värissä pitää olla väriä, ei valkoista!
Siksipä tämä olikin mainio haaste, täysin oman alueen ulkopuolelle. Halusin heti kokeilla tähän tekniikkaa joka on pitkään muhinut päässä, kankaan värittäminen vesivärityyliin.
Leikkelin valkoisesta trikoosta peikkopojan paidan etukappaleen, kastelin sen, sekoittelin kangasmaaleja niin vaaleiksi kuin valkoista maalia riitti (loppui keskenkin, mutta kyllä nuo jo pastellia minun maailmassa on.) ja lantrasin vedellä niin että ne sai vedettyä ruiskuun.
Sitten oli vuorossa se Just splash osio. Roiskin maaleja pitkin poikin, niin että valkoinen peittyi. Kivasti värit liukuikin yhteen kun kangas oli siis kasteltu.
Lopputuloksesta en tiennyt että ihastella vaiko vihastella. Melkein jo hautasin, mutta kun kerran haasteeseen on lähdetty niin vedetään loppuun asti.
Paitaan yhdistin Löytö-Palan laareista ongitut hauskat raidat, raitojen rentous passasi mainiosti etukappaleeseen.
Pääntien ja hihat kanttasin samalla trikoolla.
Takakappale myös samaa raitaa, ja jotenkin se valmiina näytti niin mitään sanomattomalta että piti pistää Cameo taas töihin.
Samoja värejä kuin etukappaleessa, ne pastelleimmat mitä Ruotsista tulleessa jättitilauksessa oli.
Monta muuta ideaa tämän pohjalta poikikin mieleen. Roiskin vaan tähän kaikki kangasmaalit mitä kaapista löytyi, uusia siis tilattava. Emon värejä jo vilkuilin sillä silmällä, ilmeisesti parhaasta päästä?

Värihaasteen töitä voit bongata myös Instagramista hästägillä #varihaaste2016

18 kommenttia:

 1. Hienohan paidasta tuli! Tuolla tekniikalla saisi hauskoja kesävaatteita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja sopivia suojavaatteita askarteluun ja maalaamiseen :D

   Poista
 2. Mulla tuli tuosta sun kankaanvärjäyshommasta mieleen, että jotain tuommostakin voisin kokeilla, kun maaliskuun lauantait olen kankaanpainokurssilla. Olen joskus tehnyt tuollaisia värjäyksiä oppilaiden kanssa, mutta en ole tainnut itse kokeilla. Kivannäköinen paita tuli! :)

  VastaaPoista
 3. Hauska lopputulos mainiolla tekniikalla! Jaa-a, varastossa on vielä painovärejä ;)

  VastaaPoista
 4. Minäkin oon joskus ruiskinut kankaalle :). Lopputulos on aina (hauska) ylläri ;). Tuo sinun tekemä onnistui kivasti ja takakappale jatkaa hienolla tavalla samaa ideaa !

  VastaaPoista
 5. Kiva vesivärimäinen lopputulos! Tämä voisi olla hauskaa puuhaa lapsen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa ajattelin, varsinkin tuon pienimmäisen voisi laittaa ihan maalaamaan pensselillä vesivärien malliin :)

   Poista
 6. Tämä on kyllä mahtava oivallus ja ihan hurjasti olet nähnyt vaivaa tämän eteen :). Toivottavasti seuraavat kuukaudet tuovat hieman helpotusta värituskaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle mahtavasta haasteesta! Ja kaikkein parastahan tässä on että tämä paita näyttää kääntyneen minulla suosikkivaatteeksi! :)

   Poista