maanantai 14. maaliskuuta 2016

Tähti ja vastavärit

Vaikka sukupuolijaottelusta en pidäkään niin ensi silmäyksellä Kangaskapinan Tähti ja Tulisielu printissä* on selkeästi tyttö- ja poikapuoli. Tähti-puolesta kuitenkin bongasin heti rakennuksen katolla olevan tekstin esikoisen t-paitaan.

Jaoin t-paidan kaavan (Ottobre Headphones kavennettuna jos en ihan väärin muista) kolmeen osaan, yläosaan Tähti, keskelle viipale mustaa trikoota ja alaosa printin taivaasta myös. Hihat ja takakappale kokonaan mustaa. Hauska tapa hyödyntää pienemmätkin palaset!

Ihan tähti-aineista tämä nuori mies onkin!

Varsinaisesti Tähti-puolen pääosassa on kuitenkin kaunis keiju.
Violettia ei minun kangaskaapista ole löytynyt, mutta jotenkin tämä sen ehdottomasti kaverikseen halusi. Sävyt toimii yhteen, ja tuo sopivasti sävyllään särmää muuten herkkään kuvaan. Ja tästähän tuli vastaväriparikin Hommahuoneen haasteeseen.
Ompelin keijun tyttösen trikoiseen liivimekkoon, kaksipuoleisella liimaharsolla kiinni ja suoralla ympäri tikkaus.
Kuva on niin hallitseva ja iso ettei tämä enää muuta jippoja kaivannutkaan, glitter-tussilla vain vähän töpöttelin kimallusta keijun ympärille. Mekko on kokoa 122/128cm
Helman jätin raakareunaksi.
Tykkään ihan älyttömästi, vaikka ajattelin violetti-keltainen yhdistelmän olevan se viimeinen jota vastaväreistä käyttäisin!
Tulisielu-puolen vaatteena löydät täältä.

Isot printit viehättää nyt jostain syystä tätä ompelijaa kovasti, omaan vaatekaappiin niitä on jo useampi tullut ja lisää on työn alla.
Entäs te, antaako isot printit mielikuvitukselle ja mahdollisuuksille siivet, vai käykö ihan mahdottomaksi päättää mistä kohtaa leikkaa ja miten?

Tähti ja Tulisielu printti ennakkotilauksessa vielä huomiseen asti, klik!

* Yhteistyössä Kangaskapina

12 kommenttia:

 1. Kivoja. Minä en ole (ainakaan vielä) isoista printeistä innostunut. Luulen, että mulle kävisi juuri niin etten tietäisi mistä kohtaa leikkaisin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut kuosit vaatii vähän enemmän mallailua, toisissa taas on heti suunnitelmat selvät :)

   Poista
 2. Tosi hienot! Kaunis tuo keiju, ja kelta-violetti on kyllä sopivana kombona voimakas yhdistelmä.

  VastaaPoista
 3. Niin hienoja toteutuksia nämäkin! Erityisen kaunis tuo keiju-mekko ja sen väriyhdistelmä. Ostinkin juuri itselleni violettia ja keltaista kangas:) Isoja printtejä ei ole juurikaan tullut ommeltua. Mutta siinä voisi käydä vähän kummallakin tavalla..Mielikuvitus alkaisi laukkaumaan ja enkä lopulta osaisi päättää, mitkä ideat toteuttaisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, se päätöksen vaikeus toki sitten :D

   Poista
 4. Nämä on niin hienoja toteutuksia, niin kuin Villa Pipo tuossa edellä kommentoi. Todella näyttävä kangas ja mahtavasti toimii juurikin näin, kun irrottaa siitä elementtejä erilleen. Tuo on hyvä idea, tuo etukappaleen viipalointi. Saa tosiaankin aika pienetkin soirot hyödynnettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä palatekniikalla saisi tosiaan hyvin jämäsoirot käyttöön, niitä kun tuppaa aina jäämään.

   Poista
 5. Paidan leikkaukset on upeat, antavat tilaa itse kuviolle ja samalla rauhoittavat sitä. Upea on kyllä tuo mekkokin ❤ . En ole vielä itse kovasti innostunut isoista kuvioista kankaissa, mutta arvelen että tässä käy samoin kuin ennenkin. Eli minä innostun sitten, kun muut jo tekevät jostain ihan uudesta :D.

  VastaaPoista