lauantai 4. kesäkuuta 2016

Lähes Kapteeni Amerikka

Tervehdys taas täältä arkirallin keskeltä. Työt-päiväkoti-koti-työt-päiväkoti-koti plus muutama projekti päälle saa hyvin vahvaksi tunteen siitä että elämä loppuu kesken. Eipä ole tekemisen puutetta! Ommeltukin on enemmän ja vähemmän, ja jottei pelkäksi puheeksi jää niin tässä jostakin ihan kuvallista todistusaineistoa.


Juniorin vaatevarastossa on ollut uupeloa vetoketjullisista huppareista. Tätä vajetta alettiin paikkaamaan tällä. Pojan eteen tyyräsin vaihtoehdoiksi violetin, harmaaraidallisen, oranssiraidallisen sekä tämän marianneraidan ja välittömästi valinta osui tähän.


Tämä on sitä ihan perinteistä, paksua ja ei juurikaan joustavaa collegea. Tämän sain huikean kangaspaketin mukana viime kesänä, ja jo silloin visiona oli huppari tähtilipputeemalla.


Kaveriksi olin siis jo aiemmin tilannut sinisen tähtitrikoon, tilauspaikasta ei vain mitään muistikuvaa enää. Trikoota löytyy hupun vuorista ja alavaroista.
Ompelu vastusti, vastusti niin etten muista äkkiä milloin olisin takunnut niin paljon niin aivopierujen kuin peittarinkin kanssa. Ei siis passaa kovin tarkkaan jälkeä syynätä, ja raitojenkin pieneltä heitolta kohdistuksessa päätin sulkea silmäni. Ku aina ei jaksa. Liekö tuo aina niin justiinsa, kokonaisuudessa ja käytössä huomaakaan mitään.
Kaavana muokattu Ottobren Huntsman.


Tähtitrikoon lopusta vielä saksin t-paidan, akuuttiin pulaan se myös. Kaavana Ottobren Tooth troll sovellettuna. Tosi pientä mitoitusta tämä minun makuun tai tuolle meidän jantterille, kokona tässä 104cm vaikka muuten 98cm on aika sopiva.


Ompeluksiin olen yrittänyt muistaa sivusaumaan surauttaa puuvillanauhan pätkän nimikointia helpottamaan. Hyvin vaihtelevalla menestyksellä tuo muistaminen, tässä on, hupparissa ei :P

Hypätään amerikka-teemasta vähän sivuun ja todistellaan nyt sitten että on sitä oikeasti ommeltu kun sattui joku kuvakin löytymään.


T-paidoista on ollut todella akuutti pula, suoraan koneelta käyttöön mutta tämä pari ole näemmä puhelimen kameraan tallentunut. Tooth troll myös tässä, t-paitoihin on ihana käyttää kuosillisia kankaita, niin nopeaa ja helppoa ja hyvältä näyttää! Onnit Verson puodin, kirahvi Kangaskapinasta.

Ja Onneista vielä vähän.


Lippispipo kesäkäyttöön. Kun eihän täällä kesästä ilman pipoa selviä. Oma kaava, kangas viimeinen pala Onneja tässä värissä.


Kesämitoitusta yksinkertaisella kankaalla, lipan sai siististi ommeltua kun käytti alavaroja.

Näin se laiska töitänsä luetteli!


13 kommenttia:

 1. Hieno huppari ja t-paidatkin kivoja :)

  VastaaPoista
 2. Kiva huppari! :) T-paitoja pitäisi minunkin ommella..

  VastaaPoista
 3. Oi onpa mahtis settiä :) Ja kiva tuo nimikointi-idea! Tsemppiä arkiralliin ♥

  VastaaPoista
 4. Pirtsakka huppari! Täällä myös ommeltu t-paitoja viime kesästä venähtäneelle ja shortseja ja pari huppariakin olisi listalla jahka jaksaisi kaavat piirtää. Siinä mielessä kiva, kun on tosiaan kuosikankaita saanut ommella paidoiksi, kun vähäisellä ompeluajalla ompelu keskittyy helposti niihin tuttuihin paitakaavoihin ja kerrankin on ollut ihan tarvetta paidoille :D

  Minäkin olen yrittänyt noita puuvillanauhoja laitella lastenvaatteisiin, kun päiväkotilaisia ovat. Vähän kyllä kaipaisin sellaisia lappusia, niin voisi liimailla nimikointitarroja ja ei ryppääntyisi. Lapsia ryppääntyneet nauhat ei ole tuntuneet häiritsevän kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä ei minulla hirveän pitkää kokemusta ole mutta sen laatuiselta tämä nauha tuntuisi ettei nyppäänny.

   Poista
 5. Eipä sitä kovin laiska ole, kun saa kotitöiden ja "oikeiden" töiden lisäksi ommeltua vaatteitakin. Ja vieläpä noin kivan näköisiä. Kiitos tuosta nimikointi-ideasta! :)

  VastaaPoista
 6. Kyllähän tässä on jo monen monta kivaa valmista vaatetta! Huppari näyttää hyvältä, uppoaisi meidänkin pojalle. Nimikointi-idea täytyy laittaa korvan taakse. Tsemppiä arkiralliin!

  VastaaPoista
 7. Siellähän on ehditty surauttelemaan iso pinkka vaatetta kaikista kiireistä huolimatta:) Erityisen ihana tuo Amerikka -setti, reipas ja mukava asu! Kaikki on viimeistelty vielä niin kivasti, löytyy hauskat pesuohjeet, kokolaput ja nimikointinauhatkin:)

  VastaaPoista