lauantai 25. kesäkuuta 2016

Mä oon niin pertsa

Töihin paluun myötä vaaterintamalla kävi niin kuin etukäteen vähän odotinkin, tunikat ja ne vähäiset kalsarit on hautautuneet kaapin perälle. Tilalle on taas nousseet t-paidat, farkut ja hupparit, tutut, turvalliset ja käytännölliset. Just ne perusvaatteet, aka pertsat.
Pertsa on nopea. Pertsa on mukava. Pertsa näyttää hyvältä. Pertsa on simppeli. Pertsa on vaatekaapin kulmakivi. Pertsa on positiivinen asia!
Siispä ommellen täydennystä niihin.


Kaupunki aiheiset t-paidat juniorille ja itselle ruotsin kimppatilauksen osakkaasta. Oman paidan kaavan pohjana edelleen se Ottobren creative workshop, juniorilla tooth troll. Pienemmän paidat valmistuu vielä onneksi suht pienestä palasta niin saa koko kankaan näppärästi hyötykäytettyä.


 Toinen kaupunkipaita myös ruotsin tilauksesta. Tämä oli myynnissä raporttina, just hyvä pituus omaan paitaan. Tämä leikelty taas heittämällä sopiva paita kankaalle, kahdesta kappaleesta.


 Esipesussa reuna oli niin rullautunut että antisilittäjä ei jaksanut nähdä vaivaa, raakareuna helmaan siis oikein hyvä ratkaisu ;)


Ja creative workshopilla jatketaan. Kangaskapinan trikoo, silityskalvot ja cameo, se oli sitten helpoimmat vetoketjut vaatteisiin ikinä! :DPerusvaatteisiin lukeutuu myös normaalipituiset hupparit, niitä kun huomaa kaipaavansa nyt kun pitkiä malleja on kaappi täys.
Tämä ommeltu samalla lasten kaavalla kuin tämä esikoisen huppari! Hieman on muotoa haettu suorista linjoista, ja hihoja pidensin myös. College R-collectionin huippulaatua.


Ihan ei neutraalissa malttanut pysyä, siksi neonkeltaiset nauhat. Hopeinen vetoketju Hanhelista.


Kaitaletaskutkin löytyy tietysti, taas apuna Hannariinan ohje.


Ruotsin tilauksessa tuli myös laivakangasta, josta pertsat sai perheen vanhin ja nuorin. Junioria jaksaa naurattaa jos vanhemmilta löytyy ihan samanlainen paita kuin häneltä :)

Pertsa on hyvä :)

5 kommenttia:

 1. Minäkin pidän perusvaatteista ja ajattelen, että kaikista onnistunein vaate on se, joka pääsee aktiivikäyttöön! Ihania vaatteita <3

  VastaaPoista
 2. Pertsat on just niin hyviä! Parhaita! Voi miten hauskat nuo valevetskat! Ja onpa sinun mallinen tuo kaava, jota olet käyttänyt. Onnea on myös hyvän kaavan löytäminen. :)

  VastaaPoista
 3. Pertsa on paras! :) Sitähän eniten käytetäänkin..

  VastaaPoista
 4. Isot raportit toimii just parhaiten simppeleissä malleissa. Tällaiset näyttävät kuosit eivät muutenkaan kaipaa seurakseen erityisempiä yksityiskohtia. Tosi kauniita pertsoja! Vetskari-idea on aivan mainio!:)

  VastaaPoista
 5. Onpas sulla kivoja pertsoja syntynyt! Suurin osa nykyään ompelemistani vaatteista onkin pertsoja, niitä tosiaan tarvitsee :)

  VastaaPoista