perjantai 5. elokuuta 2016

I see your true colors

Onpahan ollut hiljainen värkkäyskesä, paljon on tehty mutta sellaista blogiin päätyvää materiaalia taas ei. Tai onhan sitäkin, mutta kun se tänne asti päätyminen on jäänyt vaiheeseen. Mutta nyt, tykitetään jotain mitä jemmasta löytyy.


Suurin ompeluksia hidastaneista tekijöistä on ollut isompi projekti, minkä määräsin itseni tekemään valmiiksi ennen kuin muuhun tartun. Mutta kun vastusti, vastusti niin paljon että meni melkein ompelun ilo. Pakko oli dumpata se työ jäähylle ja tehdä välillä jotain mikä hyvältä tuntuu.
Parhaimmalta tuntui päässä muhinut kankaan sotkeminen tämän paidan malliin, oikein reippaalla kädellä, sateenkaaren väreissä, värioksennuksena.


Kaikkia siis vedellä lantraten ruiskuun, paidan kappaleet valmiina kasteltuina, ja tuli ihana! Just semmonen silmiä särkevä. Värioksennuksen sopivalta kaverilta alkoi tunnostaa ideapankkiin napattu, suloinen pandapiirros. Piirros napattu täältä.


Siihen kun sitä mallasi niin Lauperin Cindyhan se alkoi päässä lauleskelemaan siihen malliin että ei sitä voinu enää poiskaan jättää. More is more, parempi överi kuin vajari ja niin pois päin alkoi olemaan kantava ajatus. Siinä kun pandan lasit olisi olleet vielä bling-blingiä niin oltaisiin oltu aikalailla mauttomuuden maksimipisteessä.

Kaavana Ottobren Rascal, värioksennuksen alla Kangaskapinan valkoinen trikoo, hihoissa Löytö-Palan laareista ongittu löytö. Naurattaa niin mahottomasti, överi ♥

Ja nauratti niin tämänkin aiemmin valmistuneen paidan teksti kun sen jossain Instan virrassa loppukeväästä bongasin.


Bad mother hucker, saa vastaantulijat vilkaisemaan parikin kertaa ennen kuin teksti avautuu ;) Mustaa trikoota, Rascal taisi olla tässäkin kaavana. Teksti leikelty Cameolla, oranssia metallikalvoa joka on ihan älyttömän siistiä!

Tämäkin jo Instassa näkynyt paita valmistui aiemmin tänä kesänä, yhen ihan mahottoman mainion pikkumiehen synttärilahjaksi.


Siitä voi näppäränä päätellä paljonko ikää tuli täyteen :)


Kumpaankin hihaan leikkelin silityskalvosta kolmioita "raidaksi". Ja sävynä näissä plus kädessä minttu. Kaavana tässäkin taisi olla Rascal, huppu lisätty. Meleerattu harmaa trikoo Kangaskapinan.


Tälle samalla pikkumiehelle ompelin keväällä takin, joka on tainnut täällä jäädäkin näyttämättä.


Mustaa farkkua (Kangaskapinasta tämäkin) ja konjakki/sinappi puuvillaa (omasta jemmasta).


Sävyt karkaili ties mihin kuvatessa eikä jälkikäsittelylläkään saanut takaisin.Kaavana Ottobre ja Reindeer safari jos en ihan höpöjä muistele. Vähän meni hänekseen kaavan muokkaus kun ei tarkistanut kokoa, mutta onneksi sopi käyttäjälleen. Ja sittenhän me ommellaan uusi kun ei sovi :)


Siinäpä sitä taas, ehkä pakko ommella vielä jotain elvyttävää ennen kuin pystyn sen pakko-projektin pariin palaamaan...

12 kommenttia:

 1. Sinä olet kyllä mahdottoman taitava niin ideoinnissa kuin toteutuksessakin, ihailen kovin. Osaat käyttää tuota silityskalvoa tyylikkäästi. Pandaöveri on just hyvä ja tuo musta paita on niin cool. Täytyy myöntää, että luin sen itsekin ensin totuttuun tapaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanne-Maija, tässähän menee ihan hämilleen 😚

   Poista
 2. Ihania ompeluita! :) Meilläkin tarvis 2vee takin.. Kun vaan joku tekis.. :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava idea tuossa "kaksvuotis-paidassa". :) Muutenkin niin taitavaa tyylikkyyttä. :)

  VastaaPoista
 4. Mä niin tykkäisin noista kalvokoristeluista, mutta silitysrauta tekniikalla en saa niitä kestämään:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silitysraudalla kiinnitys tosiaan vaatii vähän temppuilua. Raudasta paljon kiinni, ja avainasemassa lämmön lisäksi on riittävä paine. Joskus kun rautaa käytän painan suoraan (laatta)lattiaa vasten.

   Poista
 5. Minusta tuo pandaöveri paita on hiano! Ja muutkin kyllä kanssa. Miten sinä keksitkin niin paljon kaikkia kivoja yksityiskohtia ja juttuja? Ihailen minäkin sun luovuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonhan noita ideoita bongaa somesta ja muualta, helppo soveltaa omaan käyttöön :)

   Poista
 6. Oooh, sinä se osaat tykittää näillä hienoilla ideoilla ja yksityiskohdilla, ja niin mahottoman siistiä jälkeä:)! Pandapaita on just hieno, enempi on parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaihtelua nämä aina niiden perusjuttujen väliin :)

   Poista